İYİ Partili Hasan Mert Çakmak: Gençler KPSS sınavına güvenmiyor

İYİ Partili Hasan Mert Çakmak: Gençler KPSS sınavına güvenmiyor
İYİ Partili Hasan Mert Çakmak, ''Gençler KPSS sınavına güvenmediğini'' belirterek, sınava girip başarı sonuç almasına rağmen mağdur edilen gençleri gündeme taşıdı.

GÜNBOYU / MERTCAN ASLANTAŞ

Partisinin en genç divan üyesi olan çakmak bu seferde sınava girip mağduriyet yaşayan gençlerin sesi oldu. Günümüzün iktidarı KPSS sınavında hem gençlerimizin hem de vatandaşlarımızın güvenini sarstı.

İYİ Partili Hasan Mert Çakmak, ''''KPSS sınavına girecek olan gençler liyakatsizlik olduğunu ve haklarının yendiğini ifade ediyor. Sözlü mülakat, bu sınava girenleri elemiş durumda . Bazı gençler diyor ki AKP''den torpilin yoksa birinci de olsan nafile. Bu  sahada gezerken vatandaşımızla sohbet ederken bir abimiz diyor ki ''''Kızım KPSS''ye girdi ve 90 puan aldı ama bir yere yerleşemedi çünkü torpilimiz yoktu.

Gözyaşları içerisinde bu durumu anlatıyor, geleceğimizin yarının Türkiye''sini inşa edecek gençlere reva mı bu? Bu gençler o sınavdan yüksek almak için gecesini gündüzüne katıyor. Çoğu maddi zorluklarla kurslara gidiyor, dirsek çürütüyorlar neredeyse ama gelip gördükleri bu tablo karşısında donup kalıyorlar. Giderlerse gitsinler mantığıyla devlet yönetilmez. Bir genci daha gitme hayalinden vazgeçirerek ülkesine kazandırma çabasında olunmalı. Gençler sınavlara olan güvenlerini kaybetti, gençler işsizlikle baş edemiyor, sorunları biliyoruz vatandaşımızın yanındayız bu haksızlıkların bitmesine  Az kaldı'''' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar