Şırnak’tan sonra 3 ilin daha başına talih kuşu kondu! Bakan Bayraktar duyurdu

Şırnak’tan sonra 3 ilin daha başına talih kuşu kondu! Bakan Bayraktar duyurdu
Şırnak'taki Gabar Dağı bölgesini ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 3 ilde için daha sevindiren haberi duyurdu.

Türkiye’de birçok önemli noktada petrol arama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Bakan Bayraktar, yeni çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Şırnak’taki petrol çalışmalarını yerinden inceleyen Bayraktar, 3 ilde daha petrol arandığını ifade etti.

enerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-bayraktar-se-12-16685597-amp.jpg

Şehit Esma Çevik Üretim İstasyonu'nda yetkililerden bilgiler alan Bayraktar, günde 30 bin varil petrol üretildiğini belirterek hedeflerinin 2024’ün sonunda 100 bin varile ulaşabilmek olduğunu söyledi.

2679698586377.webp

Enerji Bakanı Bayraktar, önümüzdeki 3 ay içerisinde Şırnak'ın Türkiye'nin en büyük petrol üreticisi olacağını açıkladı.

Bayraktar, 2024 yılı sonuna kadar 100 bin varil üretim hedefine ulaşılmasıyla birlikte Şırnak'ın Türkiye'nin lider petrol şehri konumuna yükseleceğini belirtti.

mjg.jpg

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Bayraktar, 23 farklı kuyuda üretim gerçekleştirildiğini ve bu sahalarda 30 yeni kuyunun daha açıldığını ifade etti.

Şu anda 23 kuyuda aktif üretim yapıldığını vurgulayan Bayraktar, petrol üretim faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi.

77.jpg

Bakan Bayraktar, ayrıca Hakkari, Van ve Siirt gibi illerde de petrol arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek Türkiye'nin petrol rezervleri açısından potansiyelini genişletmeye yönelik adımların sürdüğünü ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar