İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın: Büyük bir iktidar yürüyüşü yapacağız

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın: Büyük bir iktidar yürüyüşü yapacağız
İYİ Parti’deki genel başkan değişimi üzerine 27 Nisan’da yapılacak kurultayda aday olan Mehmet Tolga Akalın, NOW TV’de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’nin 27 Nisan’da yapılacak olan Büyük Kurultay’ında Genel Başkan Adayı olan Mehmet Tolga Akalın, Now TV’de İlker Karagöz’ün Çalar Saat programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Partiye ve kurultaya dair konuşan Mehmet Tolga Akalın, Kurultaya üye ve vatandaşların alınmaması için parti yönetiminden gelen karara tepki göstererek, "Divan başkanının yetkisi var. Komitenin böyle bir yetkisi yok kararı hükümsüzdür" dedi.

gl-p982w0aahc3r.jpeg

Mehmet Tolga Akalın’ın Now TV’de İlker Karagöz’ün Çalar Saat programındaki satır başları şöyle;

“Biz CHP ile yaptığımız ittifakta, Erdoğan seviyor. İYİ Parti 3. Yolu açabilirse 12 puan Erdoğan’dan alabileceğimiz bir stratejiydi. Bir muhafazakar akım, bir Atatürkçü, bir milliyetçi akım vardı. Fayda üreten milliyetçiliğe ihtiyaç var. Milleti değerler üzerinden çatıştıran değil. Ne yazık ki muhafazkarlık, şu iyi yorumlamalılar. İmar vandalizmi, cumhuriyet rovanşizmi. Bir devir bitiyor, Türkiye ve dünyada gelişmelerde yeni bir politik düzen geliyor. Türk milliyetçileri, Türk yurtseverleri, Türk demokratlarını merkezde buluşturacağız.

Ben İYİ Parti’yi yeniden yüzde 10’a getirmek için aday değilim. Biz makul havuz bir partiyiz. Büyük bir iktidar yürüyüşü yapacağız. Ana sosyolojiyle iktidarı buluşturacağız. Cumhuriyet ve Atatürk’le sorunu olmayanları birleştireceğiz. Erdoğan her şey oldu Türk olamadı. Kapsamak ve toparlamak gibi bir anlayışımız var. Demokratik bir milliyetçilik ekseni…

"ERDOĞAN ÇEK ELİNİ PARTİMİZDEN"

Divan başkanının yetkisi var. Komitenin böyle bir yetkisi yok kararı hükümsüzdür. Erdoğan TOMA’ları üzerime salmıştı. Erdoğan’ın bazı işbirlikçisi birlikte kongreyi çalmak istiyorlar. Kabul edilemez bu karar.

Tüm dava arkadaşlarımızdan, 500 bin üyemizden, Türk milletinden destek olmalarını istiyorum. Türkiye’nin yeni günü olacak. O muazzam kongreyi milletten kaçırmaya çalışıyorlar. Erdoğan çek elini partimizden.”

gl-cun4w0aavlbs.jpeg

MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR?

Mehmet Tolga Akalın, 1974'te Edirne'de doğdu. İlköğretimini 1980-1985 yılları arasında Keşan Atatürk İlköğretim Okulu'nda, ortaokul ve lise öğrenimini 1985-1992 yılları arasında Tekirdağ Anadolu Lisesi'nde, üniversite eğitimini 1992-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Akalın, Akalın Hukuk Bürosu'nda avukatlık yapmaktadır.

Ergenekon ve Balyoz olarak adlandırılan kumpas davalarında müdafilik görevleri yapmıştır. Kendisine ait tarımsal işletmede fiğ, arpa, buğday, Ayçiçek, kanola ve çeltik tarımı ile uğraşmakta ve ceviz yetiştiriciliğinde bulunmaktadır.

Siyasi hayatına ülkü ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde başlayan Akalın; 1992-1997 yılları arasında Keşan Ülkü Ocakları Yöneticiliği, 1997-2002 yılları arasında Keşan Ülkü Ocakları Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkan Yardımcılığı, 2005-2006 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında MHP Edirne İl Başkanlığı, 2011-2012 yılları arasında ikinci defa MHP Edirne İl Başkanlığı yapmıştır.

Aletli dalış ve geleneksel savaş sanatları ve iaijutsu eğitmenliği yapan Akalın ayrıca enduro motor kullanıcısıdır. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 5 dönem GİK üyeliğine seçilen Akalın, 20 Eylül 2020 tarihli olağan kongre sonucunda Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. İyi Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini tamamladıktan sonra, İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar