Fatih Altaylı’dan Soylu’ya çok sert sözler: Haddini bilsin tepemin tasını attırmasın

Fatih Altaylı’dan Soylu’ya çok sert sözler: Haddini bilsin tepemin tasını attırmasın
Katıldığı bir programda gazetecilerin adını vererek hedef gösteren eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Gazeteci Fatih Altaylı’dan yanıt geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendisi ile birlikte gazeteci Murat Ağırel ve BirGün yazarı Timur Soykan'ı hedef alan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert eleştirilerde bulundu.

YouTube hesabından yaptığı yayında Soylu'nun sözlerine karşılık veren Altaylı, "Bir; ben onun arkadaşı değilim, benden arkadaş diye bahsedemez; haddini bilsin, tepemi attırmasın. Biz arkadaş değiliz Süleyman Bey..." dedi.

"İZLEDİĞİNDE ANLAYABİLECEK KAPASİTEYE SAHİP DEĞİL"

"Süleyman Bey'i ben zeki bir insan sanırdım, yanıldığımı gördüm" diyen Altaylı, "Zeki insanlar izlediklerini ve dinlediklerini anlama kapasitesine sahiptirler. Ve bunu önyargılarından arınmış şekilde izler ve öyle değerlendirme yaparlar. Süleyman Bey yayını ya izlememiş, ya izlediğinde anlayabilecek kapasiteye sahip değil" ifadelerini kullandı.

Yayından sonra Süleyman Soylu'yu çok mu koruduğunu kendisine sorduğunu söyleyen Altaylı, "10 ayda onun lehine ilk defa bir şey söylendi. Bunu bile göremeyecek kadar gözü körleşmiş ya da beyni körleşmiş. Bu kadar net bir şeyi görmemek için ya gözün ya kulağın ya da bunların ulaştığı organın problem yaşıyor olması lazım" şeklinde konuştu.

altaylii222.jpg

"BİZİM NE KORKUMUZ VAR NE ÇEKİNCEMİZ"

Altaylı, şunları söyledi:

"Fatih Altaylı diye bir gazeteci demişti geçen sefer ona itirazım yok ama ben onun arkadaşı değilim. Süleyman Soylu, bu yayından sonra yayına katılan arkadaşlardan birini arayarak kendisinin itham edildiği ve cevap hakkı olduğunu söylemiş. Gazeteci arkadaş da 'Fatih Bey'in yayını size açık, hep beraber bu konuları tekrar bu konuyu konuşabilir' demiş. Süleyman Bey de 'Bir düşüneyim' demiş. Gelsin, istediği gibi anlatsın. Bizim ne korkumuz var ne çekincemiz var."

NE OLMUŞTU?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, GDH TV yayında Fatih Altaylı, Timur Soykan ve Murat Ağırel'in iddialarına tepki gösterdi.

Soylu'ya Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında Murat Ağırel ve Timur Soykan'ın konuk olduğu bölümden bir kesit izletildi. Görüntülerde Altaylı, "Sadece Süleyman Soylu'nun sorunu mu yoksa toplu bir sistem sorunu mu?" diyor. Bunun üzerine Soykan, "Tam olarak bir sistem sorunu" diye cevap veriyor. Altaylı ise "Süleyman Soylu günah geçisi mi yoksa günahkar mı?" diye soruyor. Soykan ise "O sadece sembolü" diyor.

'BU ARKADAŞLAR NEYE HİZMET ETTİĞİNİN FARKINDA DEĞİL'

Görüntü üzerine "Siz bir sembol müsünüz ya da neyin sembolüydünüz siz?" sorusu yöneltilen Soylu, "Bu arkadaşlar bence neye hizmet ettiğinin farkında değiller. Türkiye'yi bir suç ülkesi olarak nitelendirmek doğru bir yaklaşım değil. Neden bahsediyorlar? Uyuşturucu, baron... Size ben uyuşturucuyla ilgili söyleyeyim. Bu birinci vereceğim rakam. Bu ülkede Adli Tıp Raporu'na göre İçişleri Bakanı olduğum gün 941 kişi ölüyordu uyuşturucudan yılda. İçişleri Bakanlığı'nı bıraktığım gün, yılda 247 kişi ölüyordu. Dörtte bire düşmüş. Bu bir mücadelenin sonucudur" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar