İslam Memiş yatırımcıları uyardı: Yeni taktik uyguluyorlar

İslam Memiş yatırımcıları uyardı: Yeni taktik uyguluyorlar
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Piyasalar baktığınız zaman taktiksel değişimin farkına varacaksınız. " dedi ve yatırımcıyı yeni taktiğe karşı uyardı. Memiş sürecin iki hafta süreceğini bildirdi.
Altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, dünü yüzde 1,1 artışla 925,9 liradan tamamladı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirtiyor.
 
25 Mart saat 16:00 itibari ile altının gram fiyatı 932,53, çeyrek altın 1.527,00, yarım altın 3.055,00, cumhuriyet altını da 6.266,00 liradan alıcı buluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcının kafasının karışık olduğunu söyledi ve önemli tüyolar verdi:
 
Bir bakıyorsunuz yükselişler bir bakıyorsunuz düşüşler... Belirsizliğini koruyan bir piyasanın karşımızda olduğunu görüyorsunuz. Bu yatay seyir ve belirsiz süreç ile birlikte yatırımcının kafası karışıyor. Kısa vadede pozisyon alamıyorlar uzun vadede alım fırsatı kollayanlar için o fırsat gelmiyor. Bu süreci şöyle yorumlamak istiyorum. Merkez Bankaları faiz artırım sürecine girdi.
 
"YENİ TAKTİK"
 
-FED faiz artırımı yaptıktan sonra şahin tonda açıklamalar gelmeye devam ediyor. FED üyelerinden de açıklamalar geliyor. Yeni bir taktik uyguluyorlar o taktik de şu; FED''in faiz artırım süreci ile birlikte normal şartlarda emtia fiyatlarının sert şekilde gerilemesi gerekiyor. Faiz artıran merkez bankaları var emtia fiyatlarının baskılanması gerekiyor. Risk de var emtia fiyatlarını baskılarlarsa ki her an yapabilirler imkan var ellerinde. Bir gün istesinler ons tarafında gümüş tarafında, petrolde sert şekilde gerilemeyi gerçekleştirirler.
 
Bu risk onlar için tehlike arz ediyor. Sert şekilde baskılama olursa alım fırsatı oluşacağı için yatırımcılar altın ve gümüş alacaktır. Ons ve altın tarafında operasyon yaparlarsa dünyadaki yatırımcılar güvenli liman olan altın ve gümüşün gerilediğini görünce alım yapacaklar. Bu alımları engellemek için sert düşüşleri gerçekleştirmediklerini görüyoruz. Ons altının, ons gümüşün baskılanması sert şekilde gerilemesi ile yatırımcılar doları bırakıp altın ve gümüş almasın diye bunları risk olarak görüp bant aralığında sıkıştırıyorlar.
 
Dolar endeksinde de sıkışma var. Orada da yatay süreç var. Hem dolar tarafında sıkışma var. Mayıs toplantısına kadar kontrol altında fiyatlamaların devam etmesini istiyorlar. Piyasalar baktığınız zaman taktiksel değişimin farkına varacaksınız. Gram altın TL fiyatı 900-930 lira aralığına sıkıştı. Bu bant aralığında da hamleler yok. Kalıcı yükselişler ve düşüşler olmuyor. Gram altında da sıkışma devam edecek bunun işaretini veriyor.
 
Taktiksel değişim taktiksel süreç... Ne zaman düşecek ne zaman yükselecek diye bir soru kafanıza gelirse bilin ki bu FED''in kontrollü şekilde baskılanma taktiğinin başladığını gösteriyor. Hem faiz artıracağız kontrollü şekilde emtia fiyatlarını düşürmeyeceğiz. Önümüzdeki bir iki hafta bu süreci devam ettirecekler. Piyasalarda çok yüksek beklenti içine girmemek lazım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar