İslam Memiş'ten yatırımcılara dikkat çeken altın uyarısı

İslam Memiş'ten yatırımcılara dikkat çeken altın uyarısı
Para ve Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş, belirsiz piyasa üzerine vurgu yaparak şu an önemli bir akışın olmadığını söyledi. Özellikle Altın satmak için uygun zaman ne? Altın yükselecek mi? Altını satarsam zarar eder miyim? gibi sorularla kafası karışan yatırımcı için Türkiye Merkez Bankası'nın faiz kararını beklemesini söyledi. 

İSLAM MEMİŞ'TEN FLAŞ ALTIN UYARISI

Geçtiğimiz haftalarda Amerika Merkez Bankası FED''in 25 baz puan faiz yükselme kararı hakkında çarpıcı bir değerlendirme yapan Memiş, Amerika''nın piyasayı bozmak için bu faiz kararının startını verdiğini ifade etti.

FAİZ KARARI FED''İN TAKTİĞİ

Uzman isim FED''in faiz kararı ile yeni bir döneme giriş yapıldığını belirterek, FED''in piyasayı baskılamak için bir taktik uyguladığını iddia etti. Memiş, Fed faiz kararını her yıl yapmanın işaretini de verdiğini söyledi.

Memiş, Fed’in faiz artırımıyla normalde emtia fiyatının gerilmesi gerektiğini ama tam tersi bir durumla karşılaşıldığını söyledi. Ons altının 1900 bantlarda olmasıyla gram altının 900 lira seviyesine gerilemesi gerektiğini vurgulayan Memiş, Emtia fiyatlarının bir gecede baskılayabileceklerini belirtti. Bu durumu da altın ve gümüş satarak fiyatın gerilemesini sağlayabileceklerini ifade etti.

PİYASAYA BASKI YAPILIYOR!

FED''in elinde güçlü bir tehlike olduğunun altını çizen Memiş, ons altını baskılanırsa tekrar alım fırsatı oluşacağı ve için dünyadaki bütün yatırımcılar buradan yararlanacağını söyledi. Uzman isim korkutan açıklamalarına devam ederken piyasaya baskı üzerinde durdu. Altın ve ons fiyatında bir operasyon yapılırsa, yüksek enflasyonla karşı karşıya kalan yatırımcının altın alımı yapacağının altını çizdi. Bunu engellemek için sert düşüşleri gerçekleştirmeyeceklerini ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar