İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: Sadece 5 gününüz kaldı!

İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: Sadece 5 gününüz kaldı!
Türkiye'de altın ve para piyasalarının en tanınan isimleri arasında yer alan ekonomist İslam Memiş, elinde altın bulunduran vatandaşlara seslenerek tarih paylaştı.

Türkiye''de ekonomik şartlar ne olursa olsun vatandaşlar tarafından en çok yatırım yapılan araç altın olmaya devam ediyor. Birçok vatandaş altınını yastık altında saklarken, bazı vatandaşlar ise birikimlerinin bankalarda tuttuğu altın hesaplarında değerlenmesini bekliyor. 

Kahramanmaraş''ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Borsa İstanbul''un da geçici süreyle işlemleri durdurması piyasalarda bir belirsizlik havası yarattı. Elinde nakit para bulunduran yatırımcı, uzmanlara "Nereye yatırım yapmalıyım?" sorusunu yöneltirken, bu soruya cevap İslam Memiş''ten geldi.

2023''e çok hızlı giren altın, rekor seviyelere ulaşmıştı. 1170 lirayı geçen gram altın, hızlı yükselişinin ardından ani bir geri çekilme yaşayarak 1125 lira bandına düştü. Altın alıp satacak olan yatırımcılar ise altın fiyatlarının ne yönde seyir izlemeye devam edeceğini merak ediyorlar. Bu noktada ise altın uzmanından ''bekleyin'' uyarısı geldi....

"ALTINDA SON 5 GÜN"

Altındaki düşüşlerin 15 Şubat''a kadar devam edeceğini öngören İslam Memiş, altın almak isteyen vatandaşlara "bekleyin" uyarısında bulundu. Memiş, 2023 yılında altın ve gümüşün yükselmeye devam edeceğini ancak 15 Şubat''a kadar bir geri çekilme beklediğini hatırlatarak "''''Altının ons fiyatı 1932 dolar seviyesinde 1900-1950 dolar aralığına sıkıştı takip ettiğimiz bant aralığı 1800-1850 buarada bir değişiklik yok. Alım seviyelerimizi gram altın yatırımcıları çok iyi biliyor ne zamanki altının ons fiyatı 1850-1860 dolar seviyesinde olursa karşısında ki gram altın kaça tekabül ediyorsa buradan gram altın tarafına giriş yapacağız. Şubat ayının 15''ine kadar bu süreci beklemeye devam ediyoruz. Alım yapmak isteyenler kenarda sakin bir şekilde bekleyebilir.'''' ifadelerini kullandı. 

ALTIN REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRACAK

Özellikle Nisan başlangıcına kadar altının gram fiyatının 1450 lira seviyelere gelmesini beklediğini belirten Memiş, sözlerine şöyle devam etti; ''''Önümüzeki 2-3 haftalık süreçte ons tarafında bir düşüş bekliyorum. 1850 dolar seviyesindeki gram kaça tekabül ediyorsa muhtemelen 1140 lira seviyesine denk gelir oradan yine son bir alım yapmak mümkün olacaktır. Ardından yeni zirveler yolda''''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar