EYT'lilerin kaderi belli oldu! EYT düzenlemesi Meclis'e ne zaman gelecek?

EYT'lilerin kaderi belli oldu! EYT düzenlemesi Meclis'e ne zaman gelecek?
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen EYT düzenlemesi, TBMM Genel Kurulu'na sunulmaya gün sayarken Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle askıya alınmıştı. EYT'liler için yeni takvim ortaya çıktı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'' büyüklüğündeki iki deprem, Türkiye''de EYT de dahil olmak üzere bütün gündemi askıya almış durumda. 6 Şubat''ta meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 hafta ile milli yas ilan edilmişti.

Milli yas ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclis''i (TBMM) de çalışmalarına 1 hafta süreyle ara verdi. Ancak deprem bölgesindeki arama ve kurtarma çalışmalarının hala devam etmesi ve binlerce yapının enkazının hiç kaldırılmaması sebebiyle Meclis''e verilen aranın uzaması bekleniyor. 

7 Şubat''ta milletvekillerinin oylamasına sunulması beklenen tasarı, Meclis önümüzdeki hafta açılırsa 14 Şubat''ta oylanacak. Can kaybının şimdiden 20 bini bulması ve bazı partilerin milletvekillerinin deprem bölgesinde aktif çalışması nedeniyle TBMM için yapılan ertelemenin uzatılması bekleniyor. 

Bu sebeple, EYT düzenlemesinin TBMM''ye gelmesi bir müddet daha gecikecek. 

EYT BAŞVURULARI DAHA GEÇ DEĞERLENDİRİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu, Meclis''ten geçerek yasalaşması beklenen ve Resmi Gazete''de yayımlanmasıyla birlikte başvuruları alınacak olan 2 milyon 250 bin EYT''linin başvurularını daha geç değerlendirecek. 

SGK''nın çalışanlarının büyük bir kısmını EYT''lilerin başvurularını incelemeye ayırması beklenirken, Kahramanmaraş''ta yaşanan ve 10 şehiri etkileyen depremin ardından birçok SGK çalışanı da bölgedeki vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalara yönlendirilmiş durumda. 

Depremden etkilenen şehirlerde çalışan vatandaşların SGK primleri ve borçları ertelenirken, deprem dolayısıyla Türkiye''deki bütün 4a ve 4b emeklilerin aylıkları da erken bir tarihe çekildi. Bu sebeple, yoğun bir mesai içerisine girecek SGK çalışanları, EYT tasarısı Meclis''ten erken bir tarihte geçecek olsa da başvuruları hızlıca değerlendirmeye alamayacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar