EYT'lileri kızdıracak haber! Depremin ardından EYT'nin iptali için kampanya başlattılar

EYT'lileri kızdıracak haber! Depremin ardından EYT'nin iptali için kampanya başlattılar
EYT'nin Meclis'ten geçmesine günler kala Kahramanmaraş depremi nedeniyle Meclis'in çalışmalarını durdurması, EYT düzenlemesini de ileri bir tarihe ertelemişti. Ekşi Sözlük yazarları, EYT düzenlemesinin iptal edilerek, ayrılacak bütçenin deprem bölgesine harcanması yönünde bir kampanya başlattı.

2 milyon 250 bin kişiyi emekli edecek olan EYT düzenlemesi, Meclis''e gelerek Plan ve Bütçe Komisyonu''nda onaylanmıştı. TBMM Genel Kurulu''nda oylanmasına günler kala Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem gerekçesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarını bir hafta süre ile erteledi.

10 İL ENKAZA DÖNDÜ

Arama ve kurtarma çalışmaları 5. gününde devam ederken, henüz hiç kontrol edilmemiş birçok enkaz bulunmakta. Depremin ardından 10 şehrin, özellikle de Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep gibi büyük yıkıma maruz kalan şehirlerin nasıl yeniden yapılandırılacağı ise tartışma konusu. Sosyal medya platformlarında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ''nin "ilk evim, ilk işyerim" kapsamındaki çekilişlerin iptal edilmesi ve buradaki dairelerin tamamının depremzedelere verilmesi talep edildi.

EYT ERTELENSİN!

Bir diğer talep ise Türkiye''de en çok ziyaretçiye sahip internet sitelerinden biri olan Ekşi Sözlük''ten geldi. Sözlükte, "EYT İptal Edilsin" kampanyası düzenleyen yazarlar, EYT''lilere ödenecek 180 milyar liralık maaş bütçesinin deprem bölgesine aktarılması talebinde bulundu. 

Söz konusu kampanyanın ardından bazı sözlük yazarlarından destek gelirken, bazı kullanıcılar ise "verilmiş hak geri alınmaz" diyerek kampanyaya tepki gösterdi.

EYT''DE DEPREM RASTLANTISI

Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinden biri olan 1999 Gölcük Depremi''nin ardından çıkan yasa ile emeklilik hakları ellerinden alınan EYT''liler, yıllar sonra yeniden emeklilik için gün sayarken Türkiye tarihinin bir başka büyük depremi ile karşı karşıya kaldı. EYT düzenlemesinin akıbeti henüz bilinmiyor olsa da, EYT''liler yapılan iptal kampanyalarına sert tepki gösterdi. 

İşte bazı sözlük yazarlarının ''EYT İptal Edilsin'' kampanyasına verdiği yanıtlar...













 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar