Araba ve ev alacaklar dikkat! Biri yükselirken diğeri dibi görecek

Araba ve ev alacaklar dikkat! Biri yükselirken diğeri dibi görecek
Dolar ve ekonomi yorumlarıyla tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, gayrimenkul ve taşıt piyasasındaki son fiyatları değerlendirdi. Geçer, ev ya da araba alacak vatandaşlara ise hayati bir uyarıda bulundu.

Türkiye''de son birkaç yıl içerisinde yaşanan enflasyon ve konut fiyatları ile araç fiyatlarının anormal artışı, vergilerin katlanarak büyümesi ve maaşların enflasyon karşısında erimesi ile ev ya da araba almak milyonlarca vatandaş için hayalden öteye gidemiyor. Yine de yıllardır biriktirdiği para ile ya da kredi yoluyla gayrimenkul veya araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar, fiyatların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor.

Yaptığı yorumlarla yüz binlerce kişi tarafından takip edilen ekonomist Selçuk Geçer, araba ya da ev alacak vatandaşlara uyarıda bulunarak "Biri düşecek diğeri yükselecek" ifadelerini kullandı. İşte Geçer''in yorumlarına göre taşıt ve konut piyasasında yaşanacak gelişmeler...

ARABA FİYATLARI YÜKSELECEK

Geçer, ister sıfır ister 2. el olsun, otomobil almayı düşünen vatandaşlara seslenerek, dünyanın otomobil sektörü için üretim üssü olan ülkelerdeki maliyetlerin arttığını ve bunların fiyatlara yansıyacağını hatırlattı. Hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini aktardı. 

Araba almak isteyen vatandaşlara ellerini çabuk tutmaları tavsiyesinde bulunan geçer, taşıt fiyatlarının yakın gelecekte hızlı şekilde yükseleceğini belirterek "Şu an almayıp ileride araba alacaklar dizlerini döver" uyarısında bulundu.

DAİRE FİYATLARI DİBİ GÖRECEK

Araç fiyatlarında yaşanacak indirim müjdesinin ardından ev almak isteyen vatandaşlara ise kötü haber Selçuk Geçer''den geldi. Araba fiyatlarının yükseleceğini söyleyen Geçer, , konut fiyatlarında ise ciddi bir düşüş beklediğini belirtti. Seçimlere yönelik olarak hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin fiyatları düşüreceğini belirten Geçer,  konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini belirterek, ''Araba uçacak, konut çakılacak'' uyarısı yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar