Instagram yeni özelliğini duyurdu: Profil fotoğrafları değişiyor!

Instagram yeni özelliğini duyurdu: Profil fotoğrafları değişiyor!
Dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, 3 yeni özelliğini duyurdu. Yeni gelecek özellikler arasında çift profil fotoğrafı ekleme seçeneği de olacak.

Meta şirketine bağlı sosyal medya devi Instagram, 2023 yılına kullanıcı dostu yeni güncellemelerle gireceğini açıklamıştı. Yapılacak 3 yeni değişiklik ise netleşmiş durumda. Yeniliklerin tümü, Meta’nın paylaştığı bir blog yazısında açıklandı ve bazılarına da Instagram’ın resmi Twitter hesabında yer verildi. Instagram’a eklenen yenilikler arasında interaktiflik ön plana çıkarkan, kullanıcıların platform içinde daha fazla kontrol sahibi olması ve çift profil fotoğrafı belirleme gibi özelliklerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Peki bu yeniliklerin işlevleri neler ve nasıl kullanılır? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

PROFİL FOTOĞRAFI İÇİN ÇİFT SEÇENEK

Hiç şüphesiz Instagram kullanıcılarının en çok dikkat ettiği şeylerden biri de profil fotoğrafı. Karşımızdaki kullanıcıya bıraktığımız ilk izlenim günlük yaşantımızda olduğu gibi sosyal medyada da çoğu zaman belirleyici oluyor. 

Instagram, bu noktadan hareketle ilk olarak ikisi arasında geçiş izni veren çift profil fotoğrafı özelliğini kullanıma sunacak. Bu yeniliğe göre sosyal medya platformu üzerinde normal profil fotoğrafına ek avatar da ayarlanabilecek. Meta, geçen yıl kendine özgü avatarını sunmuştu. Şimdi ise kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak için yeni özelliklere entegre ediyor.

SESSİZ MOD GELİYOR

Instagram için gelen yeniliklerden bir diğeri ise  Sessiz Mod özelliği oldu. Instagram kullanıcısının Sessize Mod özelliğini aktif ettiği durumlarda bildirimler otomatik olarak kapanacak. Bu sayede kişiler, ders çalıştığı, dinlenmek istediği ya da bir süre sosyal medyadan uzak durmayı hedeflediği durumlarda rahatsız edilmeyecek. Yenilik, bir süredir geliştirme aşamasında bulunuyordu.

GENÇLERE SESSİZ MOD TEKLİF EDİLECEK

Instagram, yeni uygulamaya sokacağı sessiz mod özelliğini genç yaştaki kullanıcılarının gece geç saatlerde platformda vakit geçirdiği durumlarda onay ekranı şekilde kullanıcıya sunacak. Benzer bir özelik, TikTok tarafından da uyku saatlerinin düzenlenmesi için test edilmeye başlanmıştı.

KEŞFET BÖLÜMÜ DÜZENLENEBİLECEK

Instagram''ın en çok şikayet aldığı konulardan biri ise kullanıcıların ''keşfet'' seçeneğine ilgi alanı olmayan içeriklerin düşmesiydi. Milyonlarca Instagram kullanıcısı artık keşfetine düşen ve ilgilenmediği içerikleri filtreleyebilecek. Yapılan değişiklikleri algılayacak yapay zeka ile kısa sürede keşfet butonu artık yalnızca ilgi alanlarınıza uygun içerikleri önünüze getirecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar