İmamoğlu'na siyasi yasak verilmişti: AKP'den ilk tepkiler geldi

İmamoğlu'na siyasi yasak verilmişti: AKP'den ilk tepkiler geldi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak kararı sonrası AKP'li isimlerden, karar hakkında açıklamalar geldi. İşte detaylar...

İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK VERİLMİŞTİ: AKP'DEN İLK TEPKİLER GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı çıktı.

Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK''nin "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına da hükmetti.

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ise Twitter''dan yaptığı paylaşımda İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek şunları aktardı:

“Muhtemel rakibimizi 6’lı masa değil mahkeme belirledi. İmamoğlu’nun önündeki tüm parti içi bariyerleri yıktı, adaylık yolunu açtı. Siyasetin doğal akışına yön verdi. Çöküşteki İmamoğlu’na can simidi oldu. Kılıçdaroğlu ve ekibini ise üzdü.”

TBMM AKP Grup Başkanvekili ve MYK Üyesi Yılmaz Tunç da mahkemenin kararının ardından yaptığı paylaşımda şu sözleri sarf etti:

“Kararın, iktidarın talimatıyla verildiği iddiası karalama siyasetinden ibarettir. Yargı kararları eleştirilebilir, ancak bu kararlar üzerinden karalama siyaseti yapmak yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti’dir, bağımsız ve tarafsız yargıya müdahale söz konusu olamaz.”

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan "Karar kesinleşmiş değil daha istinaf süreci var" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar