Kulis: İmamoğlu görevden alınırsa, AKP'li o isim yerine atanacak!

Kulis: İmamoğlu görevden alınırsa, AKP'li o isim yerine atanacak!
T24 yazarı Tolga Şardan, Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınması hâlinde yerine AKP Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım alabileceği iddiasında bulundu.

AKP HAZIRLIĞA BAŞLADI! İMAMOĞLU'NUN YERİNE GETİRİLECEK İSİM BELLİ OLDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük ceza ve siyasi yasak kararı Yargıtay''da kesinleşirse, belediye başkanlığı düşecek ve seçimlerde aday olamayacak. Davayı Kartal Adliyesi''nde takip eden T24 Editörü Candan Yıldız, Gökçer Tahincioğlu ve yazar Tolga Şardan ile kararı değerlendirdi.

Dava sırasında orada bulunan Candan Yıldız, mahkemedeki izlenimlerini paylaşırken, Tolga Şardan, CHP heyetiyle gittiği Berlin seyahatini yarıda bırakıp Türkiye''ye gelene kadar gelişen süreci aktardı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVDEN ALABİLİR

Tolga Şardan, İmamoğlu davası hakkında şu ifadeleri kullandı: Eğer Ekrem İmamoğlu, görevden alınırsa yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım''ın geçeceği şeklinde bir bilgi var. Her ne kadar Yargıtay kararı bekleniyor olsa da İçişleri Bakanlığı İmamoğlu''nu görevden alabilir. Yerine bir atamada yapabilir. Daha önce Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu''nun adı da geçiyordu; fakat son kulis bilgilerine göre AKP''nin İsmet Yıldırım isminde mutabık olduğu konuşuluyor. Bir bilgi daha var. Amerika''da Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün rutin açıklamaları sonrasında Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar