İmamoğlu 'müjde' diyerek duyurdu: 2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da

İmamoğlu 'müjde' diyerek duyurdu: 2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2027 Avrupa Oyunlarının İstanbul'da yapılacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane İBB Başkanlık Binası'nda düzenlediği basın toplantısıyla spor dünyasını heyecanlandıran bir duyuruya imza attı.

İmamoğlu, konuşmasında büyük bir gurur ve heyecanla 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Avrupa Oyunları, Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin (EOC) 2012'de aldığı bir kararla başlatılan ve 4 yılda bir düzenlenen kıtanın en büyük olimpik organizasyonu olarak biliniyor.

Böylelikle Avrupa Oyunları, Asya, Pan-Amerikan, Afrika ve Pasifik Oyunları'nın ardından beşinci kıta Olimpik organizasyonu olacak ve böylece dünya genelinde tüm kıtalar kendi Olimpiyat oyunlarına sahip olacaklar.

ADAYLIK VE SEÇİM SÜRECİ

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Avrupa Oyunları, tüm Avrupa ülkelerinin katılımıyla büyük bir spor şölenine dönüşecek. Adaylık ve seçim süreci ise Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin her üye ülke komitesine gönderdiği davet mektubuyla başlıyor. Aday ülkeler, taleplerini EOC'ye ileterek süreci başlatıyor ve komitenin görevlendirdiği isimler tarafından gerekli incelemeler yapılıyor. Son olarak EOC Genel Kurulu'nda adaylıklar görüşülerek ev sahibi şehir belirleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar