İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Özgür Özel’e sert tepki: İzmir’e ihanet etti

İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Özgür Özel’e sert tepki: İzmir’e ihanet etti
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakanların Murat Kurum için oy toplamasını eleştiren Dervişoğlu, CHP lideri Özgür Özel'e de eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen bir basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, bakanların seçim çalışmalarına katılmasını eleştiren Dervişoğlu, devletin hızla parti devletine dönüştüğünü ifade etti. Hükümete çağrıda bulunan Dervişoğlu, yerel seçimler üzerindeki etkilerini azaltmalarını istedi.

"Bakanlar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra atanmışlardan oluşuyor” diyen Dervişoğlu, “Atanmışlar olarak parti adına sahaya çıkarak siyasi propaganda yapıyorlarsa, rejimin, sistemin parti devletine dönüştüğü anlamına geliyor. Devlet, seçimlere alet ediliyor. Bu, demokrasimiz açısından kabul edilir değildir. Devlet hızla parti devletine dönüşüyor. Buradan hükümete sesleniyorum; yerel seçimler üzerinden ellerini çeksinler" ifadelerini kullandı.

"AKP VE CHP BİR TÜRLÜ VAZGEÇMİYOR"

CHP ve AKP’nin İzmir’de yarattığı bir kutuplaşmanın oluğunu belirten Dervişoğlu, “Biz, vatandaşımızı kutuplaşmadan azade kılmak için hür ve müstakil olarak yola çıktık. İzmir’i kutuplaşmaya doğru sevk etme arzusundan AKP ve CHP bir türlü vazgeçmiyor” diye konuştu.

"İZMİR'DE YARIŞ 3 PARTİ ARASINDA"

Bütün siyasi partilere elbette saygıları olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, AKP ve CHP’nin tüm çabasına rağmen yarışın iki parti arasında geçmediğini dile getirdi. İYİ Parti’nin yarışa dahil olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “İzmir’de seçimler 3 parti arasında, AKP, CHP ve İYİ Parti arasında geçiyor” dedi.

İki partinin seçmenlerinin de oylarına talip olduğunu aktaran Dervişoğlu, “CHP, sanki bizim seçmenlerimiz başka bir partiye oy verirse birilerine kazandıracak ya da kaybettirecek izlenimi yaratıyor” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL'E SERT ELEŞTİRİLER

CHP lideri Özgür Özel’e eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, şunları söyledi: "Özgür Özel, İzmir’i su yolu yaptı. Bugüne kadar 4 defa geldi, bir kere daha gelecekmiş. Bana kalırsa buradan hiç ayrılmamalı. Sürekli bizi suçluyor ama bana kalırsa kendisine bakmalı. Sahip oldukları 24 belediyeden 21’inde adayları değiştirdiler. Bunu yapıyorsanız, siz İzmir’e doğru hizmet yapmamışsınız demektir”

"İZMİR HALKI BU OYUNU BOZACAKTIR"

CHP’nin Tunç Soyer’i aday göstermemesi hakkında konuşan Dervişoğlu, “İyi hizmette bulunan ve İzmir halkının tekdirine mazhar olmuş bazı belediye başkanlarını da değiştiriyorlar. Bu da İzmir halkının iradesini yok sayma anlamına geliyor. 24 belediye başkanınızın 21’ini değiştirdiniz. Neden değiştirdiğinizi açıklamanız gerekiyor. Yani, CHP ya İzmir’i iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi dengeler yüzünden İzmir’e ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu bozacaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar