Huysuz Virjin beyaz perdede yaşatılacak

Huysuz Virjin beyaz perdede yaşatılacak
2020 yılında hayatını kaybederek bütün ülkeyi yasa boğan ünlü ismin hayatı film oluyor. Filmin araştırma, geliştirme ve içerik oluşturma süreci 'Müslüm' ve 'Bergen' filmlerinin de yaratıcı kadrosu tarafından gerçekleştirilecek.

Seyfi Dursunoğlu, namıdiğer Huysuz Virjin''in hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Türkiye''de 90''lı yıllardan beri eğlence programlarının vazgeçilmez ismi olan Huysuz Virjin, 17 Temmuz 2020 tarihinde KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) nedeniyle hayatını kaybetmişti. Sevilen oyuncunun mirasını yaşatmak ve ilginç hayatını sinema perdesine taşımak için yapılan ön çalışmalar son aşamaya geldi. 

Projenin araştırma, geliştirme ve içerik oluşturma süreci ''Müslüm'' ve ''Bergen'' filmlerinin de yaratıcı kadrosu olan ekip tarafından gerçekleştirildi. ''Huysuz Virjin''in hayatının anlatılacağı filmin senaryosu Yıldız Bayazıt, Sema Kaygusuz, Gülay Batur, Sıla Bayazıt Ve Esen Bayazıt’a ait. 2023 yılında vizyonda olması beklenen projenin baş danışmanı Armağan Çağlayan, proje avukatı ise H. Oğuz Müftüoğlu...

HİKAYESİNİ ARKADAŞI ANLATACAK

Televizyon yapımcısı ve avukat olan Armağan Çağlayan, hayatının büyük bir bölümünde Seyfi Dursunoğlu ile aynı projelerde yer aldı. Geçtiğimiz aylarca akciğer kanserine yakalandığını açıklayan ünlü yapımcı, yine de arkadaşının hayatının anlatılacağı filme katkıda bulunmak için çalışmalara devam ediyor. 

RTÜK TARAFINDAN YASAKLANDI

Gazeteci Candaş Tolga Işık''ın yapımcısı olduğu Kafa TV''nin Unutulmaz programının ikinci bölümünün konuğu Armağan Çağlayan, programda Huysuz Virjin hakkında yaptığını açıklamalarla gündem olmuştu. Çağlayan televizyonun efsane ismi olan ancak bir anda tüm ekranlardan adı silinen Huysuz Virjin karakterine can veren Seyfi Dursunoğlu''nun yasaklanış hikayesini anlattı.

Kendisinin küçük yaşlardayken yükselmesini sağlayan ilk kişinin Seyfi Dursunoğlu olduğunu belirten Armağan Çağlayan, "Biz çok uzun yıllar çalıştıktan sonra RTÜK Huysuz Virjin karakterinin televizyona çıkmasına izin vermedi. Ama bunu açıktan açığa yapmadılar hiçbir zaman. Yani şunu söylemediler; ''Huysuz Virjin Türkiye televizyonlarında yasak" dedi.

Huysuz Virjin''e RTÜK tarafından konulan yasakların hiçbir zaman açıktan açığa yapılmadığını, kanal yönetimlerine edilen telefonlar aracılığıyla Huysuz Virjin''in ekranlara çıkarılmadığını vurgulayan Çağlayan, daha sonra bir RTÜK Başkanı''nın da bir programda Huysuz Virjin''in televizyona çıkmasını istemediklerini söylediğini kaydetti.

HASTALIK HASTASI OLDU


RTÜK yasaklayınca Seyfi Bey bir daha televizyona çıkamayacağını anladı ve -bence psikolojik- kendisine bir hastalık uydurdu. "Ben sarı nokta hastası oldum, televizyon ışıkları bana zararlı ben televizyona çıkmayacağım" dedi. Bir süre sonra ''Ben sarı nokta hastası olduğum için televizyona çıkamıyorum'' meselesine inandı bence. Sonra Seyfi Dursunoğlu olarak bir program yaptı bence mutlu olmadı.

RTÜK ARADI: ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETTİ

Kendisinin bir kanalda yöneticilik yaparken küs olduklarını ancak yılbaşı programı için kendisine ulaştığını ve bu şekilde barıştıklarını da anlatan Çağlayan o programda yaşadıkları baskıyı da şu ifadelerle anlattı:

"Bir kanalda yöneticilik yaparken biz küsmüştük. Küsmemizin nedeni çok saçma. Şimdi düşündüğümde keşke o beş yıl küsmeseymişiz diyorum. Çok mutsuz ediyor o ara beni. Sonra ben dedim ki yılbaşı programını Huysuz Virjin''le çekelim. Ben tekrar Seyfi Bey''e gittim ve barıştık. Kanal D''nin yılbaşı programı için Seyfi Bey''le anlaştık. Çok mutlu oldu hiç sarı noktadan bahsetmedi. Çektik, montajladık. Yayından iki gün önce RTÜK''ten "Bunu yayımlayacağınıza emin misiniz" diye telefon geldi. Biz montajı tekrar yaptık tabir-i caizse programı kuşa çevirdik. Ama Seyfi Bey son kez Huysuz Virjin olarak televizyona çıktığı için çok mutluydu. Yılbaşı gecesi kendisini seyredip beni 6-7 kere aradı."

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar