HÜDA PAR, hain Şeyh Said'i övgüyle andı: Cumhuriyet düşmanına methiyeler düzdüler

HÜDA PAR, hain Şeyh Said'i övgüyle andı: Cumhuriyet düşmanına methiyeler düzdüler
AKP listelerinden TBMM'ye 4 milletvekili sokmayı başaran Hüda Par, Türkiye Cumhuriyeti'ne isyan ettiği için idam cezası alan vatan haini Şeyh Said'i ölüm yıldönümünde rahmetle andı.

Filiz Kıral / Günboyu

Türkiye'nin vermiş olduğu Kurtuluş Savaşı'nın ardından kurulan Cumhuriyet'i yıkmak için İngilizler ile iş birliği yaptığı belgelerle kanıtlanan hain Şeyh Said, 29 Haziran 1925'te idam edilmişti.

Cumhuriyet tarihi boyunca irticacıların gerçeği yansıtmayan kahramanlık öyküleriyle bahsettiği Şeyh Said'e bir rahmet mesajı da Hüda Par'dan geldi. Hüda Par Gençlik Kolları'nın resmi sayfasından paylaşılan gönderide vatan haini Şeyh Said için "İmam, Şeriat'tan saparsa kıyam vaciptir." diyerek laik, Kemalist sistemin İslâm'a ve İslami değerlere savaş açması üzerine kıyam eden ve bu uğurda şehadet makamına ulaşan Şeyhimiz Şeyh Said Efendi ve yarenlerini kıyamlarının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve iftiharla anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

hain.jpg


BİR ŞEYH SAİD ANMASI DA HDP'DEN GELDİ

Seçimlere sath-ı mailinde birbirlerine sataşarak seçmenlerini memnun etmeye çalışan Hüda Par ve HDP, konu Cumhuriyet'in temel ilkelerine karşı gelmek olunca aynı çizgide birleşti. Şeyh Said için rahmet mesajı yayınlayan bir diğer parti de HDP olurken, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "İstiklal Mahkemesi tarafından 29 Haziran 1925’te Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda idam edilen Şêx Said ve 47 mücadele arkadaşını saygı ve minnetle anıyoruz. 98 yıl önce hedef alınan, Kürt halkının hak ve özgürlük talebiydi. Şark Islahat Planı, AKP-MHP’nin Kürt halkına karşı inkar ve asimilasyon politikalarıyla sürüyor." sözleri kullanıldı.

hdp3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar