Bahçeli'nin Süleyman Soylu hamlesi ifşa oldu: Hemen devreye girdi

Bahçeli'nin Süleyman Soylu hamlesi ifşa oldu: Hemen devreye girdi
T24 gazetesi yazarı Tolgan Şardan, MHP lideri Bahçeli'nin Süleyman Soylu'nun ekibinin korunması konusunda devreye girdiğini iddia etti.

T24 gazetesi yazarı Tolgan Şardan, bugünkü yazısında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Soylu ile arası kötü olan eski İstanbul Emniyet Müdürü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın son anda atanamadığını yazdı.

Şardan’ın yazısında konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

Bakan Yerlikaya’nın atanmasıyla birlikte Soylu ve ekibiyle ters düşen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın Emniyet Genel Müdürü olarak göreve getirilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. En büyük aday Çalışkan’dı. Çalışkan’ın bu göreve getirilmesi, Soylu’nun halen görevdeki ekibi için hiç iyi sonuçlar vermeyecekti. Gerçek bir tasfiye süreci başlayacaktı. Hatta usulsüz işlemlere imza attıkları bilinen kimi polis müdürlerinin cezaevine girmesi kaçınılmazdı. Ancak, süreç farklı işledi. Çalışkan’ın adının geçtiği makama Eskişehir Valisi Ayyıldız atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çalışkan üzerinde karar kıldığı herkesin malumu.

O güne kadar 'işlerine karışmayacağız' diyen Bahçeli ile Erdoğan'ın görüşmesinin ardından Çalışkan devre dışı kaldı. Anlaşılan Bahçeli, Soylu'nun ekibinin korunması konusunda devreye girdi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar