A, C ve E vitamini deposu: Gözleri şahin gibi yapıyor, stresi yok ediyor

A, C ve E vitamini deposu: Gözleri şahin gibi yapıyor, stresi yok ediyor
A, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu meyve göz sağlığına iyi geliyor. Ayrıca uzmanların açıklamalarına göre strese de iyi geliyor.

Sonbaharın vazgeçilmez lezzetlerinden olan balkabağı, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle göz sağlığına olan katkısıyla öne çıkan bu besin, A vitamini bakımından zengin olmasıyla biliniyor.

Balkabağı, düşük kalorisi, yüksek vitamin içeriği ve lezzetli tadıyla öne çıkan bir besin kaynağıdır. Özellikle göz sağlığı için önemli olan A vitamini bakımından havuçtan daha zengin olduğu belirtilmektedir. Gözlere olan faydaları nedeniyle uzman diyetisyenler tarafından önerilen balkabağı, göz hastalıklarına karşı koruyucu bir etki sağlayabilir.

pumpkin-soup-2972858-1920.jpg

Balkabağının içerdiği beta-karoten, göz sağlığı için hayati önem taşıyan bir bileşen olarak bilinir. Gözlerde bulanıklık, görüş bozukluğu gibi sorunlara karşı koruyucu bir etki gösterir. Ayrıca, gece körlüğü gibi ciddi rahatsızlıkların önlenmesine de yardımcı olabilir.

Katarakt gibi yaygın göz rahatsızlıklarına karşı da etkili olan balkabağı, yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi hastalıkların oluşumunu engelleyebilir. Göz yaş kanallarındaki stresi azaltarak rahatlatıcı bir etki sağlar ve zararlı serbest radikalleri sınırlayarak oksidatif stresi azaltır.

pumpkins-1632786-1280.jpg

Balkabağı suyu, içerisine eklenen tarçın ile birleştiğinde antioksidan etkisi artar ve vücuttaki serbest radikallerle mücadele ederek kronik hastalıkların önlenmesine katkıda bulunabilir. Aynı zamanda kilo kontrolü sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sağlığını destekler ve cildi güzelleştirir.

Sonuç olarak, balkabağı sadece lezzetiyle değil, göz sağlığından bağışıklık sistemine, kilo kontrolünden cilt güzelliğine kadar pek çok alanda sağlığa katkı sağlayan bir mucize besindir. Özellikle sonbahar aylarında sofralarımızı zenginleştirmek için tercih edebiliriz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar