Herkes Demirtaş'ın İBB adaylığına odaklanırken DEM Parti'den flaş Ankara hamlesi: En güçlü ismi aday yapacaklar

Herkes Demirtaş'ın İBB adaylığına odaklanırken DEM Parti'den flaş Ankara hamlesi: En güçlü ismi aday yapacaklar
CHP ile ittifak görüşmeleri sonrası İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok büyükşehirde kendi adaylarıyla seçime girmeye karar veren Dem Parti’nin Ankara’da aday göstereceği isim ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, DEM Parti’nin İstanbul ve Ankara dahil birçok batı ilinde kendi adaylarıyla seçimlere katılma kararını değerlendirdi.

DEM Parti’nin bu hafta sonuna kadar adaylarını resmi olarak açıklayacağını aktaran Saymaz, partinin göstereceği adaylara dair elde ettiği bilgileri paylaştı.

Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’ın "DEM Parti'nin İstanbul adayı olabilirim" açıklamasına değinen Saymaz, Demirtaş’ın henüz resmi başvuru yapmadığını açıkladı.

DEMİRTAŞ’IN YANINA KENANOĞLU

DEM Parti kurullarının cezaevi önündeki bu açıklamayı başvuru olarak kabul ettiğini ifade eden Saymaz, İstanbul'da Demirtaş'ın yanı sıra eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun da eş başkan adayı olarak düşünüldüğü yazdı.

kenanoglu.jpg
Ali Kenanoğlu

Dem Parti’nin bu strateji ile farklı toplumsal kesimleri hedefleyerek geniş bir seçmen kitlesine hitap etmeyi planladığını ifade eden Saymaz, Demirtaş'ın temsil edeceği kesimler arasında Kürtler ve kadınların, Kenanoğlu'nun ise Türkler, Aleviler ve CHP'ye küskün seçmenlerin olduğunu ifade etti.

ANKARA’DA DİKKAT ÇEKEN İSİM

Ankara, Antalya ve Bolu'da da DEM Parti'nin adaylarının belli olmaya başladığını belirten Saymaz, “Ankara’da DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Antalya’da Kemal Bülbül ve Bolu’da Veli Saçılık isimleri netleşti. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği’nin eski başkanıydı. Saçılık ise sosyalist kimliğiyle biliniyor” diye yazdı.

628465image1.jpg
Meral Danış Beştaş

SOYER GİTTİ, KARAR DEĞİŞTİ

Saymaz, DEM Parti’nin İzmir'de ise önceki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylığını düşündüğünü ancak Cemil Tugay'ın tercih edilmesiyle İzmir'de aday çıkarma kararı değiştiğini vurguladı. Saymaz, bu konuya ilişkin ise şunları aktardı: “Bir DEM Partili yetkili “İzmir’de aday çıkarmayı tartışmıyorduk. Tugay’a bir tepkimiz olmamakla beraber örgütümüzde Soyer’in gösterilmemesine eleştiriler var” diyor.”

167063.jpeg
Vahap Seçer

MERSİN’DE CHP’YE DESTEK

Saymaz’ın aktardığını göre, DEM Parti'nin Mersin'de CHP adayı Vahap Seçer'i destekleyeceği belirtiliyor. Aynı şekilde Adana, Balıkesir ve Bursa gibi illerde de DEM Parti'nin seçime katılacağı ve adaylarının belirlendiği ifade ediliyor. Parti, bu seçimlerde Mersin dışında CHP adaylarını desteklememe kararı almış gibi görünüyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar