Haluk Levent deprem bölgesi için yeni projesini duyurdu: 3 ayrı firma ile başlıyoruz

Haluk Levent deprem bölgesi için yeni projesini duyurdu: 3 ayrı firma ile başlıyoruz
Haluk Levent kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği'nin deprem bölgesi için yapacağı konut projesini Twitter hesabından duyurdu.

HANDE KARACAN/GÜNBOYU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler için seferber olan Haluk Levent, sosyal medya hesabından yeni projesini açıkladı.

"Hazırlıklar bitti çizimler bitti. Ve başlıyoruz diyen Levent, “ Bu akşam saat 20.00 de AHBAP Derneği''nin, deprem bölgesi için yapacağı çok önemli bir projeyi açıklayacağım" dedi.

Haluk Levent, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda projeyle ilgili şu maddeleri sıraladı:

" KALAN PARAYI DEPREM KONUTLARI İÇİN HARCAYACAĞIZ"

"Bağışlar geldiğinden bu yana deprem bölgesi için 1 milyar TL nin üstünde kullanım yaptık. Kalan paranın çok büyük bir bölümünü ise deprem konutları için harcamaya karar verdik. Depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler. 2 katlı olacak şekilde. 83 metre kare.

“ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN VATANDAŞLARIMIZA EV YAPIP ÜCRETSİZ VERECEĞİZ”

Ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlarımıza ev yapıp ücretsiz vereceğiz. İlk etapta 1150 ev. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’te 2+1 çelik konstrüksiyon ev inşaatlarına başlıyoruz. Devlet bize arsayı veriyor. 3 ayrı firma ile inşaata başlıyoruz.

"EVLER 6 AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK"

"Evleri 6 ayda teslim edeceğiz. Bu konuda Afad’tan ve bölge valiliklerinden altyapı desteği de alacağız. Bu proje depremde evi yıkılmış, engelli kalmış vatandaşlarımızın yanı sıra otizm, serebral palsi, Down sendromlu, Sma gibi engelli çocukların içinde bulunduğu aileler için."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar