Evren Devrim Zelyut tarih verdi: Borsa İstanbul'un rakibi olmayacak!

Evren Devrim Zelyut tarih verdi: Borsa İstanbul'un rakibi olmayacak!
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zelyut, "Seçimlerden sonra Borsa İstanbul'un rakibi olmayacak" dedi.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgili ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılar yaptı.

Zelyut''un açıklamasının devamı şöyle:

"Piyasalara baktığımızda altın fiyatlarının hareketli olduğunu görüyoruz. Burada dün 2 bin dolarlık seviye aşıldı. Ons altın 2 bin doları aştı. Sabah saatlerinde 2 bin 24 dolardan işlem görüyor. 

Bunda iki tane gerekçe var; Birincisi Amerikan tahvil faizlerinin düştüğünü gördük. Doların zayıflaması altına güç verdi. İkincisi de küresel çapta jeopolitik gelişmeler, gerginlikler, Çin, Rusya, Amerika üçgeni içinde gerilimin yavaş yavaş arttığını görüyoruz. Bu da dünyada yatırımcıların güvenli liman olarak adlandırdığımız altına geçmesini sağlıyor. Borsalara baktığımızda dün New York Borsası daha önceden de belirttiğimiz otuz üç bin beş yüz direncinden bir dönüş yaptı. Asya piyasaları da bugün karışık bir seyir izliyor.

Borsa İstanbul''da taban oluşturuyor demiştik önceki raporlarımızda. O tabandan yukarıya doğru bir hareket geliştirme çabasında. Tabii bu hareketin devam etmesi için güne 4 bin 984 puandan başlayacağız. 5 bin puanı aşmamız lazım. Geçtiğimiz seferlerde de 5 bin puanın önemli olduğunu söylemiştik. Şimdi 5 bin önemli bir direnç. Buranın üstüne atabilirsek 5 bin 150, 5 bin 300’e doğru hareket edebiliriz.

Ama bizim orta ve uzun vadedeki görüşümüz sabit. Bunu hala söylüyoruz. Seçimlerden sonra Borsa İstanbul''un rakibi olmayacak. Bu seviyelerde de yatırımcıların fiyat geriledikçe bilançosu kuvvetli hisse senetlerinde mal topladığını izliyoruz."


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar