Erdoğan, uçakta konuştu: Anayasa Mahkemesi’nin bu kararlarını hazmedemiyorum.

Erdoğan, uçakta konuştu: Anayasa Mahkemesi’nin bu kararlarını hazmedemiyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlara bir kez daha tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamaları, Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen kaza, Mısır ziyareti, yerel seçimler ve Türkiye'nin ABD ile ilişkileri gibi konuları kapsadı.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Erzincan İliç'teki altın madeninde yaşanan çökme sonucu 9 işçinin toprak altında kalmasıyla ilgili başsağlığı dileklerini ileterek, yaşanan facianın büyük boyutta olduğunu belirtti. Soruşturmaların sonucuna göre adımların atılacağını ve önceliğin madencileri kurtarmak olduğunu vurguladı.

SİSİ ANKARA’YA GELECEK

Mısır ziyaretiyle ilgili olarak Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile görüşmesinin olumlu geçtiğini ve bu görüşmenin ardından Refah Sınır Kapısı'nın güvenliğinin önemine değindi. Sisi'nin de nisan veya mayıs ayında Ankara'ya geleceğini açıklayan Erdoğan, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde olduğunu ifade etti.

YEREL SEÇİM MESAJLARI VERDİ

Yerel seçimlere ilişkin olarak Erdoğan, muhalefetin mülteci meselesini gündeme getirdiğini ancak bunun siyasi çıkar sağlamaya yönelik olduğunu belirtti. 31 Mart seçimlerinin bazı siyasi aktörler için tamamen silinme günü olacağını dile getiren Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın yoğun bir şekilde çalıştığını ve Samsun, Giresun ve Ordu gibi illerde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

ABD İLE İLİŞKİLER

Türkiye'nin ABD ile ilişkilerine de değinen Erdoğan, son dönemde atılan adımların olumlu gelişmelere yol açtığını belirtti. NATO üyesi İsveç'in Türkiye tarafından kabul edilmesinin ardından ABD ile ilişkilerde olumlu bir seyir olduğunu vurgulayan Erdoğan, Kongre ve Senato'dan gelen olumlu sinyallerin olduğunu ifade etti.

Erdoğani kendisine sorulan “FETÖ'yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcı ihraç edilmişti. Danıştay 5. Dairesi bu 450 hakim ve savcıyı göreve iade etti. Bu skandala HSK'nın bir itirazı vardı. Danıştay bu itirazı değerlendirmeye almadı. Bu skandal kamuoyunda da çok ciddi tepki gördü. Bu konuda düşüncelerinizi ve tavrınızı merak ediyoruz” sorusuna da dikkat çeken bir yanıt verdi.

"AYM'NİN ALDIĞI BAZI KARARLARA TEPKİSİZ KALMIYORSAK, BUNDA DA SESSİZ KALAMAYIZ"

“FETÖ denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Biz FETÖ'nün iç yüzünü anlatmaya, onlarla her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye'ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız”

Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmalarının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, “Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesi bir de BTK'yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasıl böyle bir karar alınır? Biz de bu işin üzerine üzerine giriyoruz, gideceğiz. Danıştay'da da bu işin yine aynı şekilde takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar