Güneydoğu yanıyor, hava sıcaklıkları bir anda yükseldi

Güneydoğu yanıyor, hava sıcaklıkları bir anda yükseldi
Cemrelerin düşmesine ve Nisan ayının sonlarına gelmemize rağmen beklenen bahar özellikle Marmara Bölgesi'nden çok uzak görünüyor. Süregelen yağışlarla birlikte hava sıcaklığının bir hayli düştüğü İstanbul'da milyonlarca insan güneşi hasretle beklerken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki pek çok il yaz sıcaklarıyla kavruluyor.

Şanlıurfa'nın 22 km kuzeydoğusunda bulunan Göbeklitepe'yi ziyaret edenler kendilerini yaz sıcaklıkları içinde buldu. Sıcaklığın yer yer 35 dereceyi bulduğu Göbeklitepe'de turistler gölgelere kaçarken bölgenin diğer illeri de yoğun sıcaklarla imtihan halinde...

30 derecelik sıcaklığı ile Şanlıurfa'nın hemen ardında gelen Diyarbakır da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sıcak illeri arasında yer alıyor. Hafta boyunca bu derecede sıcaklıklar görmesi beklenen Diyarbakır, tıpkı Urfa gibi bahar mevsimini atlayarak doğrudan yaz ayına girdi.

Gaziantep haftaya parçalı bulutlu 27 dereceyle başlarken hafta boyunca yirminin altına düşmeyecek rakamlarla Anteplileri sıcak günler bekliyor.

Nisan ayının başlarında son derece soğuk havalarla karşılaşan Güneydoğu Anadolu bölgesi halkı Nisan ayının sonlarına doğru hızla tırmanmaya başlayan hava sıcaklıklarıyla kendilerine geldi. Hafta boyunca 30'lu derecelerde seyredecek hava sıcaklığını yaşayacak bir başka ilse Batman... Bugün 31 derecelik sıcaklığı gören Batmanlılar bir anda gelen yaz mevsiminin şaşkınlığını yaşarken uzmanlar hızlı bir şekilde yükselen sıcaklara dikkat çekerken akşam saatlerinde hızlı bir şekilde düşen sıcaklıklar konusunda uyarıda bulundu.

İnsanların bağışıklık sistemlerinin böylesi ani hava değişikliklerinden etkilenebileceğini söyleyen uzmanlar Güneydoğu Anadolu bölgesinde aniden yükselen sıcaklara karşı insanları dikkatli olmaya çağırırken ani hava değişimlerinden kaynaklanabilecek hastalıklara karşı da uyardı.

İşte Güneydoğu Anadolu'da bulunan diğer illerdeki hava sıcaklıkları:

Adıyaman: Nem oranının yüzde 32'leri gördüğü Adıyaman'da hava sıcaklığı 27 derece

Siirt: Haftanın ortasında 30 dereceyi görmesi beklenen Siirt'te hafta boyunca parçalı bulutlu bir hava hakim olacak olsa da sıcaklıklar yüksek olacak.

Mardin: Hava sıcaklığının yüksek seyrettiği bir diğer il de Mardin... Özellikle hafta boyunca 13 ila 14 dereceler arasında dolaşacak olan İstanbul'a kıyasla Mardin hafta boyunca 28-29 dereceleri görecek.

Kilis: Hafta boyunca 30'lu derecelere yaklaşan bir başka Güneydoğu ili de Kilis...

Şırnak: Pazartesi bulutlu bir havayla haftaya başlayan ve 24 derecelik bir hava ile karşılaşan Şırnak, haftanın ilerleyen günlerinde güneşin sıcak yüzünü görecek.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar