Sedat Peker'in nerede olduğu ortaya çıktı! İşte emniyetten aktarılan son bilgi

Sedat Peker'in nerede olduğu ortaya çıktı! İşte emniyetten aktarılan son bilgi
Türkiye'den ayrılarak bir süredir Balkan ülkelerinde yaşayan Sedat Peker'in Türkiye'deki evine ve iletişimde olduğu isimlerin adreslerine baskın düzenlemiş, birçok isim gözaltına alınmıştı. Peker operasyonun ayrıntılarını kaleme alan T24 yazarı Tolga Şardan, son olarak hangi ülkede bulunduğu yazdı.

İşte Tolga Şardan'ın "Mafya operasyonları ve Sedat Peker dosyası" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"SORUŞTURMA 2019'DA BAŞLATILDI"

Gelelim, Sedat Peker grubuna yönelik geçen hafta gerçekleştirilen operasyona.

Operasyonla ilgili kamuoyuna pek detay yansımadı ancak, edindiğim bilgiye göre Peker hakkındaki soruşturma 2019'da başlatıldı.

Emniyet kaynaklarına göre; iki iş insanı arasındaki ticari alışveriş sırasında yaşanan sorunun çözülememesi üzerine Peker, taraflardan birisi adına devreye girdi.

Peker, kendisinden yardım isteyen iş insanın sorun yaşadığı kişiden yüklü biçimde para talebinde bulundu.

Bu talep üzerine iş insanı Anadolu Adliyesi'ne giderek Peker'den şikayetçi oldu. Böylece Peker hakkında organize suç örgütü lideri iddiasıyla yeni soruşturma dosyası açıldı.

"ŞİKAYET GERİ ÇEKİLDİ AMA DOSYA KAPANMADI"

Dosya açılmasıyla birlikte Peker'in hakkındaki soruşturmadan hemen haberi oldu. Peker'in kendisinden şikâyetçi olan iş insanından aldığı parayı iade etmesi üzerine, Peker'den şikâyetçi olan iş insanı savcılığa giderek şikâyetini geri çekti.

Buna karşın savcılık dosyayı kapatmadı ve çalışmaya devam etti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ni yetkilendirdiği süreçte Peker'le ilgili başka olayların delillerine ulaşıldı.

Görüştüğüm bir düzey emniyet yetkilisinin "Boş dosya değil, içi dolu bir dosya" tanımı yaptığı dosyayla ilgili hazırlık soruşturması süreci devam ettiği için bu aşamada daha fazla ayrıntı veremiyorum.

"EMNİYET KAYNAKLARINDAN GELEN SON BİLGİ"

Peker, süreç devam ederken yurt dışına çıktı. Daha önceki yargılamasından aldığı cezanın infazının yanması olasılığı nedeniyle Peker, Karadağ – Kosova – Kuzey Makedonya hattında yaşamaya başladı.

Sahte pasaport kullandığı iddiası gündeme geldi. Hatta Kuzey Makedonya'da aralarında Peker'in de bulunduğu bazı kişilere sahte pasaport verdikleri iddiasıyla yerel polisten tutuklanan görevliler oldu.

Polis kaynaklarına göre, Peker son dönemde Kuzey Afrika'da bir ülkeye geçiş yaptı.

Savcılığın yürüttüğü dosyanın sonuçlanmasıyla Peker'in akıbeti de netleşmiş olacak.

* * *

Peker'e yönelik soruşturmayı düz bir zeminde yürütülen adli soruşturma olarak görmek, büyük ölçüde Türkiye gerçeğini eksik okumak anlamına gelir.

Yakın geçmişte yaşadığımız "devlet – siyaset – organize suç grupları birlikteliği" bağlamındaki olayları hatırladığımızda ülke gerçeğini her zaman göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Dün de böyleydi, bugün böyle, yarın da böyle olacak.

Bu toprakların kaderi bu olsa gerek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar