Gündemi sarsacak kulis haberi! Tarih verildi: Erdoğan Meclis'i mi feshedecek?

Gündemi sarsacak kulis haberi! Tarih verildi: Erdoğan Meclis'i mi feshedecek?
2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine geri sayım başlarken 'erken' seçim tarihi de kulislerde gündemini koruyor. Söz konusu yeni bir kulis iddiasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet desteğiyle “seçim kararı” çıkmazsa Meclis'i feshedeceği belirtildi.

Haziran ayında yapılması beklenen seçimlerin "mevsimsel" şartlar nedeniyle öne alınmasının gündeme gelmesi ile 14 Mayıs tarihi öne çıkarken çok konuşulacak bir iddia da ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, Meclis''i feshedecek tarihi planladığı da iddia edildi.


Türkiye seçim sürecine resmen girdi. Cumhurbaşkanı ve Erdoğan''ın işaret ettiği "Mayıs" ayına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''den de destek gelirken, AKP’de de cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim çalışmaları hız kazandı. 

O TARİHTE FESHEDİLECEK!

Cumhuriyet''ten Selda Güneysu''nun haberine göre partinin, “Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesine” yönelik “ince hesap yaptığı” öğrenildi. Eğer muhalefetin desteğiyle Meclis’ten “seçim kararı” çıkmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart’ta TBMM’yi feshedeceği iddia edildi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, muhalefetin seçimler öncesindeki durumu masaya yatırıldı. “6’lı masanın bugüne dek 10 kez toplandığını, 11. toplantının 26 Ocak’ta yapılacağını ancak bu zirvelerden net bir sonuç alınamadığını” dile getiren Erdoğan’ın, “6’lı masanın bu dağınık görüntüsü nedeniyle rüzgâr AKP’ye, Cumhur İttifakı’na döndü” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Toplantıda AKP Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen’in de “Yapılan değerlendirme ve anketlerde AKP’nin oy oranının yüzde 41’lere yükseldiğini” açıkladığı belirtildi. Erdoğan’ın, “AKP’nin, emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmelilere kadro gibi sorunları da çözdüğünü” belirttiği ve kurmaylarına “Bu icraatları yurttaşlara anlatın” talimatını verdiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar