Gültekin Uysal’dan bomba yüzde 50+1 kulisi! Erdoğan'ın gerçek amacını canlı yayında açıkladı

Gültekin Uysal’dan bomba yüzde 50+1 kulisi! Erdoğan'ın gerçek amacını canlı yayında açıkladı
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Seçim sonrası suskunluğunu bozdu. Uysal’ın yüzde 50+1 kulisi büyük dikkat çekti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Liderler Özel’ programına konuk oldu.

Seçim sonrası suskunluğunu bozan Gültekin Uysal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüzde 50+1 şartı değişmeli” sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

nnn.jpg

Uysal “Birtakım duyumlar alıyoruz” diyerek yerel seçimlerde 2019’daki İstanbul seçimlerinin iptali gibi bir sürecin yeniden yaşanabileceği ima etti.

Uysal, şunları söyledi:

“TAVRIMIZ NET, TEKLİFİMİZ ORTADA”

İktidar AYM seçiminde başarılı olamadı. Militan bir yargı hedefleri var. Türkiye’de Ankara’ya çok önemli bir yatırım yapacak holding vazgeçti. Hukuk, can ve mal güvenliği yok. Türkiye’de bir sorununuz varsa Erdoğan’ın kadrajınıza sokabiliyorsanız ancak kalıcı bir çözüm üretebilirsiniz. Türkiye’nin çok önemli sorunları var. 2023 seçimlerinde gönlümüz bambaşka şeyleri hedefledi ama… Şimdi hukuk, demokrasi hangi boyuta baksak lime lime dökülüyor. Tavrımız net, teklifimiz ortada Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem.

vvvvv.jpg

“ERDOĞAN KORKUYOR”

Çok net bir şeyi söylemek lazım Sayın Erdoğan korkuyor. İktidarlarını her ne pahasına olursa olsun sürdürme gayreti var. Altını çizmek lazım AKP’nin oy oranı yüzde 34. Çok üzülerek söylüyorum ama hakemi de yenmek mecburiyetindesiniz. Sandıkla ilgili büyük endişelerimiz var. Birtakım duyumlar alıyoruz İstanbul-Ankara özelinde yerel seçimlere dair. Sistem, sandık, işte Anayasa Mahkemesi’ni konuşuyoruz… İktidar sandıkta bile ben yenince kadar maç diyor. Bu zihniyeti biliyoruz. Erdoğan bu zihniyete sahip.

99.jpg

“YÜZDE 50+1’LE KURTARABİLME ŞANSLARI YOK”

Sayın Erdoğan kendisini MHP’nin vesayeti altında sanıyor ki bu prangadan kurtulmak istiyor ama meseleyi yüzde 50+1’le kurtarabilme şansları yok. Ama en nihayetinde sayın Erdoğan için alarm zilleri çalıyor ve kendince birtakım tedbirler almak gayretinde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar