Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 50+1 yanıtı: Günaydın Sayın Erdoğan

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 50+1 yanıtı: Günaydın Sayın Erdoğan
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, 'Yüzde 50+1' sisteminden rahatsız olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Öğretmenler Günü'nü kutlayarak konuşmaya başlayan Akşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

FİLİSTİN MESELESİ

İsrail'in Filistin'e saldırıları hakkında konuşan Meral Akşener, "Dünya 47 gündür bir soykırımı izliyor. İnsanlığa karşı başlatılmış bir savaşı bütün dünya izliyor. Cani Netanyahu'nun psikopatça tavırları karşısında kimse bir şey yapmıyor. BM bile dünyanın insanlığını kaybettiğini söylüyor. Kadınları, çocukları, sivilleri canice öldüren Netanyahu karşısında kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklarla sessiz kalanlar, bu katliamlara ortaktırlar" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A 50+1 CEVABI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili 'Yüzde 50+1' tartışması hakkında da çarpıcı açıklamalar yapan Akşener,"Toz kondurmadıkları sistemi bugün değiştirmek istiyorlar. Biz zaten hesapsız kitapsız partili cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin başına bela olduğunu 2017'de söylemiştik. Var olan kutuplaşma ortamını derinleştireceğini söylemiş ve o gün 'Hayır' demiştik. Günaydın Erdoğan. Kaybeden milletimiz oldu. Türk siyaseti ittifaklara mahkum oldu” diye konuştu.

AKP’YE ‘SEÇİME TEK BAŞINA GİR’ ÇAĞRISI

Cumhur İttifakı'na ilişkin tartışmaların onları ilgilendireceğini belirten Akşener, şunları söyledi: ”Milletimiz siyasi tercihlerinde sıkışıyor. Biz ittifak sisteminin ortaya çıkardığı bu karışıklığa karşı çıktığımız için 2024 seçimlerine herkesin tek başına girmesi çağrısında bulunduk. Madem Erdoğan da bu sistemden rahatsız. Gelin AK Parti olarak siz de ittifak sisteminin önüne geçin ve bizim gibi bir adım atın. Önümüzdeki seçimlere AK Parti olarak tek başınıza girmeye cesaret edin. Ancak bu tartışmanın arkasındaki amaç sistemle birlikte 2 dönem kuralını değiştirmekse çok beklersin. Tekrar aday olmak için bu tartışmayı yapıyorsan çok beklersin"

" 'YÜZDE 60’LA ALIRIZ' DİYEN AKILSIZLARA, DOKUNMADILAR"

Parti olarak Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin; Türkiye’nin başına, bela olacağını; 2017 yılında söylediklerini aktaran Akşener, " Sabah şeriflerin hayrolsun, Sayın Erdoğan… Bu ucube sistemin, Türk demokrasisinde, derin yaralar açacağını söylemiştik. Zaten var olan kutuplaşma ortamının, daha da derinleşeceğini söylemiştik. Ve biz, o nedenle, o gün, “hayır” demiştik" diye konuştu.

Türkiye'deki iki kutbun İYİ Parti'ye karşı birleştiğini ifade eden Akşener, herkesin İYİ Parti'yi tartıştığını ancak İYİ Parti'nin zor durumda olmadığını söyledi. Seçim dönemindeki 'kazanacak aday' tartışmasını hatırlatan Akşener, "Seçimleri elbirliğiyle Sayın Erdoğan’a hediye edenlerin keyfi yerinde. Parti içi hesaplarını görmek için Türkiye’yi feda edenlerin keyfi yerinde. Yüzde 60 şakşakçılarının, kola kutusu meraklılarının keyfi yerinde. Ama tüm itirazlarında haklı çıkan, sözünün değeri daha yeni anlaşılan İYİ Parti, zor durumdaymış. Dün 'Yüzde 60 ile kazanırız' yalanını üretenler bugün çıkıp İYİ Parti üzerinden yeni yalanlar türetiyorlar. Varsın olsun. Biz artık alıştık çünkü bunların tıyneti böyle. Hiç kusura bakmasınlar, İYİ Parti’de güneş yerinde, her şey yolunda” ifadelerini kullandı.

‘Kazanacak aday' dedikleri için topa tutulduklarını aktaran Akşener, "Sözümüz dinlenseydi ve milletin tartısına, milletimizin bizden talep ettiği bir adayla çıksaydık bu en çok kimi üzerdi? Elbette saray ve eşrafını üzerdi. Bizi topa tuttular ama “yüzde 60’la alırız” diyen akılsızlara, dokunmadılar" şeklinde konuştu.

"BİR AÇIĞIMIZ OLMADIĞI İÇİN KORKUYORLAR"

İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına girme kararının en çok iktidarı rahatsız ettiğini savunan Akşener, şöyle konuştu. "Müstakil kimliğimizle kaşıyabilecekleri bir yaramız, istismar edecekleri bir açığımız
olmadığı için korkuyorlar. İttifaklara yapışan çamurlar İYİ Parti’ye yapışmaz diye korkuyorlar. Milletimizi İYİ Parti’den uzaklaştıracak yeni bir bahane bulamadıkları için korkuyorlar".

"İNSANIMIZI DAHA FAZLA FAKİRLEŞTİRMEYİN"

Meral Akşener, ülkenin içinde bulunduğu şartlardan da bahsetti ve her hafta farklı 'suni gündemlerle' krizlerin üzerinin örtülmeye çalışıldığını belirtti.

Asgari ücrete ilişkin yetkililerin açıklamalarına da değinen Akşener, "Bedel ödeme sırası, artık; ekonomiyi krize sürükleyenlere, ve krizin neden olduğu enkazın üzerinde, sefa sürenlere geldi. Önce siz tasarruf edeceksiniz. Önce siz kemer sıkacaksınız. Önce siz, lüks hayatlarınızdan vazgeçeceksiniz. Ne emekli maaşını ne de asgari ücreti enflasyonun altında bırakmayın. Zaten zor durumda olan insanımızı daha da fakirleştirmeyin. Bilinçli olarak zenginleştirdiğiniz, ranta boğduğunuz kesimler var ya; işte gidin enkazı birazda onların sırtına yükleyin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar