Netanyahu resmen ilan etti: İsrail ile Hamas anlaştı

Netanyahu resmen ilan etti: İsrail ile Hamas anlaştı
İsrail, Hamas ile anlaştığı ve geçici süreliğine ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Karşılıklı esir değişimi anlaşmasını ve geçici ateşkesin detayları da ortaya çıktı.

7 Ekim sabahı Hamas tarafından başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonu, İsrail'in 'savaş alarmı' vermesiyle karşılık bulmuştu. Binlerce sivilin hayatını kaybettiği çatışmanın 47. gününde, İsrail ve Hamas 4 gün sürecek ateşkesi duyurdu.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Bırakacağımız 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli esir serbest bırakılacak, 4 gün ateşkes olacak ve insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce tır Gazze'ye girecek" ifadeleri yer aldı.

3.webp

İsrail hükümeti ise, Gazze'deki Hamas hareketiyle esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. Hamas ise İsrail ile varılan anlaşma kapsamında 4 günlük geçici ateşkes ilan edileceğini ve bu sürede serbest bırakılacak 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest kalacağını duyurdu.

2.jpg

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma tamam! 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli serbest bırakılacak, 4 gün ateşkes olacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar