Depremzedeler İçin 3 Milyon 250 Bin TL bağışlamıştı: Dilan Polat o parayı ödedi mi?

Depremzedeler İçin 3 Milyon 250 Bin TL bağışlamıştı: Dilan Polat o parayı ödedi mi?
Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’a yönelik soruşturma sürerken, Dilan Polat'ın Türkiye Tek Yürek Kampanyasına katıldığı anlar yeniden gündeme geldi. Dilan Polat bağışladığı parayı ödedi mi?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve toplamda 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından ortak bir yayın yapılarak depremzedeler için 'Türkiye Tek Yürek' kampanyası başlatılmıştı.

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’a yönelik soruşturma devam ederken Dilan Polat'ın da kayyım atanan şirketleri adına bağış yaptığı görüntüler ise sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Dilan Polat o yayında kayyım atanan şirketleri adına 3 Milyon 250 Bin TL bağışlamıştı.

Bu kampanyanın ardından paraların bir kısmının yatırılmadığı ise gündeme geldi ve uzun süre gündemden düşmedi.

DİLAN POLAT 3 MİLYON 250 BİN TL’Yİ ÖDEDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gündeme gelen konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve "Türkiye Tek Yürek kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'nin, 74 milyar 118 milyon 164 bin TL'si hesaplara yatırıldı" demişti.

Bu durumda 41 milyardan fazla bağışın hala yapılmadığı ise ortaya çıkmıştı.

dilan-polat7.webp

NE OLMUŞTU

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım’da düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet suçlarından tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat dosyası gündemdeki yerine koruyor. Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat'a yönelik soruşturma sürerken çok önemli bilgiler ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar