Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak! Sizin vekilleriniz gökten zembille mi indi

Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak! Sizin vekilleriniz gökten zembille mi indi
Devlet Bahçeli’nin 50+1 çıkışının ardından Elazığ Özel İdaresi’nin meclis toplantısında AKP’li ve MHP'li üyeler arasında tansiyon yükseldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında 50+1 tartışmasına ilişkin “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanımızın tespitleri anlamlıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamasının ardından Elazığ Özel İdaresi kasım ayı meclis toplantısında AKP ile MHP'li arasında da gerilim arttı.

43.jpg

AKP'li vekillerin, meclis üyelerinden habersiz memurlarla birlikte köylerde toplantı yapmaları Cumhur İttifakı ortakları arasında tartışmaya neden oldu.

“MİLLETVEKİLLERİNİN BURAYA MÜDAHALE ETMELERİ ŞIK DEĞİL”

AKP'li vekillerin meclis üyelerini yok saydığını söyleyen Maden bağımsız meclis üyesi Cuma Telçeken “İlimizde pırlanta gibi milletvekillerimiz var. Ancak vekillerimiz ara ara bu meclis müdahale etmeleri, bu meclis yok saymaları burada ağırıma gidiyor. Vekiller köylere gider muhtarları toplarlar ancak burada meclis üyesi arkadaşlarımızın bilgileri dahilinde olması daha şık olurdu. Milletvekillerinin görevi nedir. Buraya müdahale etmeleri bana göre şık değil. Meclis üyelerini de yok saymak bana göre doğru değil” ifadelerini kullandı.

cc.jpg

“BİZİM ELEŞTİRME HAKKIMIZ YOK”

Telçeken’e cevap veren AKP'li meclis üyesi Şemsettin Bal, “Vekillerimizin böyle bir çalışma sistemini bizim eleştirmeye hakkımız yok. Milletvekilleri her yere gider, tüm çalışmaları yapar. Bize danışacak yada bizi de götürecek konu değildir. Böyle bir eleştiriyi yapmaya hakkımız yok diye düşünüyorum” dedi.

“AK PARTİLİ VEKİLLER ZEMBİLLE Mİ İNDİ?”

MHP grup başkanvekili Osman Dilek, AKP'li Bal'ın açıklamasına şöyle tepki gösterdi: Arkadaşımız bir eleştiri yaptı, AK Partili arkadaşımız ise ‘bizim vekillerimiz eleştirilmez' sizin vekilleriniz zembille mi indi? Senin benim oyumla seçildi. Bu millete hizmet götürülecek yere 657'ye tabi devlet memurlarıyla gidip ‘şuraya şunu yapın buraya bunu yapın' noktasına girdikleri zaman herkesin de burada eleştirmeye hakkı var.

Hizmet götürürken Karakoçan ile ilgili bir sıkıntı varsa ararsın sorarsın. Meclis üyesi arkadaşımız da Karakoçan meclis üyesidir sıkıntılar varsa vekil bey kendisine sunsun. Arkadaşımız da buraya getirsin ne yapılması gerekiliyorsa yapsın. Kimsenin ‘vekiller eleştirilmez' demeye hakkı yok. Elbette ki şehrin problemleriyle ilgilenecekler. Ancak bu şehirde sadece üç tane mi vekil var? Dördüncü, beşinci vekilimiz yok mu? Onlar neden yapmıyor bu halkın oyuyla seçilmemişler mi?

oooo.jpg

“KAPILARIMIZ VEKİLLERE KAPANDI”

CHP'li 33 vekilin Elazığ ziyaretinde il özel idaresini randevu verilmediğini hatırlatan CHP'li meclis üyesi Mahmut Okçuoğlu ise “Elbette ki bu şehirdeki beş milletvekilimizin güzel hizmetleri var. Ancak ben şunu da hatırlatmak istiyorum geçen yıl partimizin 33 milletvekili Elazığ'a geldiğinde il özel idaremizin çalışmaları hakkında bilgi almak için idaremizi ziyaret etmek için randevu talep edildiğinde bütün kapılar üzerimize kapandı, randevular iptal edildi. Bize gelince rahatsızlık bahanesi yapılıyor ancak diğer vekillere gelince idare yönetimi hazır ol da bekliyorlar. İdarenin bu konuda adil davranması lazım beş milletvekili de Elazığ'ın menfaati için çalışıyor onun için birilerine yaranmak için peşinde koşup diğer vekillere ise ayrım yapmak bu kuruma yakışmaz” diye tepki gösterdi.

xs.jpg

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, Erdoğan’ın açıklamalarıyla fitili ateşlenen 50+1 tartışmasına ilişkin şunları söyledi:

Milli iradenin takdir ve tercihiyle kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin üzerine gölge düşürmek, bilhassa “ucube sistem, tek adam rejimi” iddialarıyla çamur atmak yalnızca haksızlık değil bizatihi milletimize saldırıdır. Şayet cumhur ile Cumhuriyet kucaklaşmışsa, devlet ve millet arasında uyum tam manasıyla sağlanmışsa, bunun ana kaynağı, yegane sebebi, altın hissesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne aittir. Yeni sistemin gerekli, yeterli siyasi, stratejik ve fikri demlenme süreci devam etmekte olup kurum ve kurallarıyla olgunlaşması, ilke ve esaslarıyla oturması Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın güvencesi olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar