Gram altın için iki tahmin birden: Son 10 gün kaldı...

Gram altın için iki tahmin birden: Son 10 gün kaldı...
Yatırımcılar tarafından daima güvenli liman olarak görülen altında faiz kararı sonrası hareketli günler yaşanıyor. Yatırımcılar altında yaşanan gelişmeleri takip ederken, dünyaca ünlü iki bankadan gram altına ilişkin iki yeni tahmin geldi.

GRAM ALTIN İÇİN İKİ YENİ TAHMİN GELDİ!

Rusya - Ukrayna ve Çin - Tayvan gerilimi ile kıpırdanmaya başlayan altın fiyatlarında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Altının hangi yönde seyredeceği merak edilirken, altın rakamlarının yükselip yükselmeyeceğine dair iki büyük bankadan açıklamalar geldi.

ANZ: ALTIN SAĞLAM DESTEK BULACAK

ANZ Bank ekonomistleri, spot altın fiyatlarının 1.700 dolar seviyesinde bir taban bulmasını bekliyor. Bu bağlamda analistler, “Agresif Fed faiz artırımları ve güçlenen dolar altın fiyatını aşağı çekiyor. Bununla birlikte, yapışkan enflasyona karşı artan faizler nedeniyle artan durgunluk korkularının, bazı güvenli akışlarına yol vermesi mümkün.”

TDS: JACKSON HOLE, ALTIN İÇİN İŞTAHI KESECEK

TD Securities stratejistleri, Powell’ın faiz indirimleri konusunda piyasa beklentilerini geri çekebileceğini kaydediyor. Bu nedenle stratejistler, sarı metale olan talebin azalacağını değerlendirirken şu yorumu yapıyorlar:

“Piyasalar, eylül ayında 75 baz puanlık bir artışı yüzde 47 oranında ve önceki tutanaklardan yalnızca marjinal bir şekilde daha düşük olan yüzde 3,67’lik bir terminal faiz oranıyla fiyatlıyor. Çünkü tarihli tutanaklar piyasaların sindirmesi için çok az ek bilgi sağladı. Jackson Hole’ün, Fed’in faiz indirimleri konusunda piyasa fiyatlarını geri itmesi için bir platform sağlaması mümkün. Bunun da altına yönelik yatırım iştahını azaltması muhtemel.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar