Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten dolar 20 olursa değerlendirmesi: Erken seçime zemin hazırlar

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten dolar 20 olursa değerlendirmesi: Erken seçime zemin hazırlar
Türkiye yüksek enflasyon ve döviz kurları nedeniyle çalkantılı günlerden geçerken ünlü ekonomist İslam Memiş'ten dolar kuru ve erken seçime ilişkin çarpıcı bir analiz daha geldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR VE ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kuruna ilişkin erken seçim uyarısı yaptı. Erken seçim olması piyasaların rahatlayacağını söyleyen Memiş, piyasaların nasıl bir anda para bolluğu yaşayacaklarını sıraladı.

Erken seçim mesajları verildiğini öne süren Memiş, yeni bir hamlenin de uyarısını yaptı. ''Dolar 20 lira olacak'' açıklamalarını değerlendiren Memiş, bu söylemlerin erken seçime zemin hazırladığını ifade etti.

Seçime çağrı yapıldığını vurgulayan Memiş, "TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazıklık yapmak için bir hamle. Doların 20 lira olmasıyla beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs söylemleri ile ''Buyrun yapalım'' cevabını alır. Yani, gel gel yapıyorlar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Seçim ekonomisine girilmesiyle piyasalarda para bolluğunun yaşanacağını söyleyen Memiş, bu stratejinin şu an masada olduğunu da sözlerine ekledi.

Kredi bolluğu ve vergi aflarının da gelebileceğini iddia eden Memiş, "Türkiye piyasası ''seçim ekonomisi''ne girdiğinden dolar ataklarına yol verilir. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Hepsi masada hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur" dedi.

''Yaşanan enflasyon ve beraberinde gelen ekonomik krizin seçim için ön hazırlık olduğunu'' söyleyen İslam Memiş, paraya ulaşamama durumunun ise erken seçim kaynaklı yapıldığını sözlerine ekledi.

Eylül ayına dikkat çeken Memiş, "Bugün paraya ulaşamama durumu kriz nedenli olmadığını, ön hazırlık nedenli olduğunu düşünüyorum. Çünkü erken seçim kararıyla paraya ulaşım çok kolay olacaktır ve ''Gördünüz mü nasıl yaptık'' modeli ön plana çıkacaktır. Eylül itibariyle dolar yukarı yönlü hareketleri onlar için sorun değil. Bedel var mı? Tabii ki" diye konuşu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar