Google'dan dev özellik: Artık her şeyi sizin için yapacak...

Google'dan dev özellik: Artık her şeyi sizin için yapacak...
Google Chrome'a Gemini tabanlı yeni bir özellik eklenmiş durumda. Bu özellik "Yazmama Yardım Et" adını taşıyor ve adından da anlaşılabileceği gibi yazılan metinleri geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyor. İşte detaylar...

ABD merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Chrome için heyecan verici bir özellik duyurdu. Şirketin üretken yapay zekası Gemini'den güç alan bu yeni özellik, kullanıcılara "yardımcı yazarlık" imkanı sunuyor. Şu anda yalnızca İngilizce dilini destekleyen bu yardımcının gelecekte diğer dilleri de destekleyip desteklemeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

"Yazmama Yardım Et" adı verilen bu özellik, kullanıcıların uğraşmak istemedikleri metinler için yardım almasını sağlıyor. Örneğin, bir şirket e-postasına yanıt vermek istiyorsunuz ancak yanıtınız yeterince profesyonel görünmüyor. Yazmama Yardım Et özelliği, bu mesajı daha profesyonel bir hale getirebilir. Veya bir ürün incelemesi yazacaksınız ve Google Chrome'un yeni özelliği, bu süreci sizin adınıza yönetebilir.

c34b0b29c00250d6c54abf040a39986ef97aa09d.jpeg

ŞİMDİLİK MASAÜSTÜ SÜRÜMLERİNDE KULLANILABİLİYOR!

Google Chrome'un Yazmama Yardım Et özelliği şu anda yalnızca masaüstü sürümleri olan PC ve Mac'te kullanılabiliyor. Ancak, Google'ın bu özelliği mobil cihazlara getirip getirmeyeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Bu özellik ilk kez Google I/O 2023 etkinliklerinde duyurulmuş ve şimdi geniş kapsamda kullanıma sunulmuştur. Ancak, özelliğin o dönemdeki işlevselliği ile şimdiki işlevselliği arasında önemli farklar olduğunu belirtmek gerekir.

b51ecadbce427859852acbaacf7f0ed0d1ac475b.jpeg

Google, Yazmama Yardım Et özelliğiyle ilgili olarak kullanıcılarına bir uyarıda bulundu. Şirket, bu özelliği kullanırken kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini vurguluyor. Bu uyarının nedeni, Yazmama Yardım Et özelliğine girilen metinlerin eğitim amacıyla kullanılacak olması değildir. Google, özelliğin eğitimi için kullanıcı verilerinden faydalanmayacağını açıkça belirtiyor. Bu uyarının nedeni, üçüncü tarafların güvenliği konusunda...

6204b72717aca91a3cee1a43.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar