Google şifrenizi paylaşmanızı istiyor! İşte detaylar

Google şifrenizi paylaşmanızı istiyor! İşte detaylar
Google Şifre Yöneticisi yeni bir özellik ile şifrelerinizi aile üyeleriyle paylaşmanıza izin veriyor. İşte yeni özelliğin detayları...

Google, Chrome ve Google Play Hizmetleri için geçerli olan Şifre Yöneticisi'nde önemli yenilikler üzerinde çalışıyor. Şirketin Şifre Yöneticisi uygulamasına eklenen yeni özellikle birlikte, parolaların aile üyeleriyle paylaşılması mümkün hale gelecek.

Google, Şifre Yöneticisi uygulamasında bir hesabı farklı cihazlarda kullanmayı kolaylaştırarak, Android ve Chrome kullanıcılarına hizmet veriyor. Şirketin bu hizmetinde gerçekleşen güncelleme ile şifre paylaşımının kolaylaştırılması planlanıyor. Bu sayede kullanıcılar, hesap bilgilerini aile üyeleriyle paylaşabilecekler.

Paylaşım desteği önce Chrome şifre yöneticisinin masaüstü sürümünde keşfedildi. Daha sonra benzer bir özellik, Google Play Hizmetleri güncellemesinin kodunda bulundu. Bu durum, Google'ın şifre paylaşımını hem masaüstü hem de Android cihazlara getirmeyi hedeflediğini gösteriyor.

Şifre paylaşım desteği aktifleştirildiğinde, kullanıcılar şifre yöneticisinde kayıtlı hesaplarında "Paylaş" düğmesini görecekler. Bu düğmeye tıkladıklarında, giriş bilgilerini Google aile grubu ayarları aracılığıyla aile üyeleriyle paylaşma imkanına sahip olacaklar.

Kimlik bilgilerini paylaştıktan sonra, hangi web sitesi için kullanılabileceğini belirten bir araç ipucu görünecek. Önemlisi, paylaşılan şifreler, daha fazla güvenlik sağlamak amacıyla yalnızca diğer aile grubu üyeleri tarafından erişilebilecek.

Bu özellik henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen, Android ve Chrome kullanıcıları için şifre yönetimini kolaylaştırması bekleniyor. Google, parola paylaşımını doğrudan ekosisteme dahil ederek, SMS ve e-posta gibi üçüncü taraf araçlara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar