Dünya dışı canlılardan 'mesaj geldi': İnsanlar mesajı çözmeye davet edildi!

Dünya dışı canlılardan 'mesaj geldi': İnsanlar mesajı çözmeye davet edildi!
Dünya Dışı Zeka Arama (SETI) Enstitüsü tarafından dünyada dışı bir mesaj gelirse insanların ne yapacağını test etmek için bir deney hazırlandı. Deney kapsamında insanlara dünya dışı canlılardan mesaj geldiği açıklandı.

Geçen yıl Dünya Dışı Zeka Arama (SETI) Enstitüsü'nün "Uzayda Bir İşaret" projesi kapsamında Mars'tan şifreli bir mesaj alındığı açıklandı. Mesaj tüm dünyaya duyuruldu ve halk bu gizemli mesajı çözmeye davet edildi.

pexels-pixabay-73873.jpg

Tabi ki bu mesaj gerçekten Mars'tan gelmedi. Dünya Dışı Zeka Arama (SETI) Enstitüsü tarafından oluşturulan bu mesaj sadece insanların böyle bir durumda ne tepki vereceğini görmek için yapıldı.

pexels-spacex-586030.jpg

Uzaylılarla iletişim kurmak bilim kurgu filmlerinde sıkça işlenen bir konu olsa da, gerçekte böyle bir durumla karşılaşırsak ne yapacağımız tam olarak bilinmiyor. Uzaylıların dili ve iletişim kurma şekilleri bizimkinden çok farklı olabilir.

SETI Enstitüsü, bu mesajı çözmenin insanlığın uzaylılarla iletişim kurma konusundaki hazırlığını test etmek için bir fırsat olarak görüyor.

pexels-pixabay-2150.jpg

Mesajın arkasındaki sanatçı Daniela de Paulis, "Dünya dışı bir uygarlıktan mesaj almak tüm insanlık için son derece devrim niteliğinde bir deneyim olacaktır" diyor.

"Uzayda Bir İşaret" projesi, farklı kültürlerden ve disiplinlerden insanların bu mesajı çözmek için birlikte çalışmasını teşvik ediyor.

pexels-hristo-fidanov-1252890.jpg

ATA Projesi Bilim İnsanı Dr. Wael Farah ise "Bu deney, SETI topluluğunun potansiyel bir dünya dışı sinyali almak, işlemek, analiz etmek ve anlamını anlamak için nasıl birlikte çalışacağını tüm dünyanın öğrenmesi için bir fırsattır" dedi. Mesajı çözmek isteyenler A Sing in Space'in resmi sitesine girerek mesaja ulaşabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar