Avrupalı medya devlerinden Google'a rekor tazminat davası

Avrupalı medya devlerinden Google'a rekor tazminat davası
Avrupa'da 30'dan fazla medya kuruluşu, Google'ın reklam teknolojilerindeki hakimiyetini kötüye kullandığı iddiasıyla şirkete karşı bir dava başlattı ve 2,1 milyar avro tutarında tazminat talep etti.

Geradin Partners ve Stek adlı Avrupa merkezli hukuk firmaları tarafından yapılan açıklamada, 17 ülkeden 30'dan fazla Avrupalı medya kuruluşunun Google'a karşı yasal işlem başlattığı belirtildi. Amsterdam Bölge Mahkemesi'nde açılan davada, Google'ın reklam teknolojisi uygulamalarının rekabete aykırı olduğu ve yaklaşık 2,1 milyar avro tazminat talep edildiği ifade edildi.

Fransız rekabet kurumunun 2021'de Google'ın reklam teknolojisindeki hakimiyetini kötüye kullandığını tespit ettiği hatırlatılan açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun da 2023 yılında benzer bir itiraz yayımladığı vurgulandı.

Açıklamada, "Google, hakimiyetini kötüye kullanmasaydı, medya şirketleri reklamlardan daha yüksek gelir elde edebilir ve reklam teknolojisi hizmetleri için daha düşük ücretler öderdi" şeklinde bir değerlendirme yapıldı.

Alman medya şirketi Axel Springer, Norveç merkezli medya grubu Schibsted ve diğer birçok Avrupa ülkesinden medya kuruluşlarının Google'a karşı dava açan şirketler arasında yer aldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar