Google, Android telefonlar için güvenlik katmanı oluşturuyor!

Google, Android telefonlar için güvenlik katmanı oluşturuyor!
Teknoloji devi Google yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Google Android telefonlar için güvenlik katmanı oluşturduğunu duyurdu.

Google’ın bu yeni özelliğiyle Android kullanıcıları, Play Store’da bulunmayan bir uygulamanın APK’sını indiremeyecek. Bu güncellemeyi Android 14 ile sağlanacak.

TeknolojiOku.com’da yer alan bilgilere göre; Akıllı telefon müşterileri genellikle IOS cihazları daha güvenli bulduklarını ifade ediyor. Kullanıcının deneyimine göre, IOS, Andorid’e göre daha güvenli.

Android’i daha güvenli bir uygulma hâline getirmek isteyen Google ise, akıllı cihazlara güvenlik katmanı oluşturmak için yeni bir güncelleme getirme kararı aldı.

 

Android 14 tarafında tasarım değişiyor

 

GOOGLE, ANDROİD 14 İLE GÜVENLİK KATMANI OLUŞTURACAK

Android 14 sürümüyle birlikte artık müşteiler eski uygulamaları yüklemeyecek. Buradaki eski sınırı şimdilik Android6.0 Marshmallow’un çok daha ileri çekilmesi şeklinde kurgulanacakken, sınırın hangi versiyondan çekileceğinin henüz belli olmadığı belirtildi. Bununla birlikte daha önemli bir karar olarak Google, artık APK yüklenmesi de zorlaştıracağı söylendi.

Bu güncellemeyle birlikte sıradan bir Android kullanıcısı, Play Store’da bulunmayan bir uygulamanın APK’sını Google’da aratarak onu telefonuna indirip kuramayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar