Google müthiş özelliklere sahip projesini tanıttı!

Google müthiş özelliklere sahip projesini tanıttı!
Teknoloji devi Google MusicLM projesi, metin girdilerinden müzik besteleyebilen bir yapay zeka üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Google MusicLM adıyla tanınan yapay zeka metin girdilerinden etkileyici müzik besteleyebiliyor. Çeşit ve derinlik barındıran müzikler sektörü derinden etkileyeceği görülüyor.

Donanımhaber’de yer alan habere göre, son dönemlerde teknoloji dünyasının yapay zeka hâlline gelen Google MusicLM, yazıyı görsele dönüştüren, sorduğunuz sorulara cevap veren, sesleri taklit eden, avukatlık yapan, hatta videolar hazırlayan yapay zekâ teknolojilerinden sonra müzik besteleyenler de ortaya çıktı.

 

 

PEKİ GOOGLE MUSİCLM NEDİR?

Metin girdilerine göre başarılı müzikler besteleyebilen bir yapay zekâ. OpenAI Jukebox ve yine Google AudioLM projelerinden farklı olarak Google MusicLM projesi yaklaşık 280 bin saat müzik ile eğitilen veri tabanı sayesinde Hi-Fi kalitesinde şaşırtıcı çeşitlilikte ve derinlikte müzik üretebiliyor.

Müzik türü ve enstrümanları başarılı bir şekilde harmanlayan proje soyut kavramları da işin içine katabiliyor. Örneğin dans ve reggaeton karışımını uzay veya başka dünyalardan ezgilerle süsleyebiliyor. Ya da fısıltı, ıslık veya bir resim tasvirini de melodiye çevirebiliyor. Yine hikâye modunda farklı girdileri analiz ederek bir DJ seti ortaya çıkarabiliyor.

Google şimdilik telif hakkı endişeleri nedeniyle henüz MusicLM teknolojisini kullanıma açmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar