Google, Chrome için beklenen özelliği duyurdu! Gizli sekmeye artık böyle gireceksiniz

Google, Chrome için beklenen özelliği duyurdu! Gizli sekmeye artık böyle gireceksiniz
Google, kullanıcıların kişisel verilerini koruma amacıyla, Chrome Android uygulamalarında gizli moda erişmek için PIN ve parmak izini zorunlu kılma özelliğini kullanıma açtığını duyurdu.

Kullanıcıların internete erişmek için en önemli araçlardan biri olan tarayıcılarda gizlilik konusunda endişe duyuyor. Google, kullanıcılar için gizli mod özelliği sürümüne güvenirliliğin artırmak amacıyla parmak izi zorunluluğu getirdi.

Gizli modu aktifleştiren kullanıcıların, aynı cihazı kullanan diğer kişiler tarafından geçmiş görüntüleyemiyor. Aynı zamanda göz atma verileri veya formlara girilen bilgileri de kaydetmiyor. Google‘ın Android sürümü için kısa süre önce kullanıma sunduğu yeni bir özellik, gizli sekme kullanan kullanıcıların güvenliğini daha da artırıyor.

Google, Chrome Android uygulamasında gizli moda erişmek için parmak izini zorunlu kılma özelliğini kullanıma açtığını duyurdu. İlk olarak 2021’in başlarında iOS sürümü için kullanıma sunulan bu özellik, internet tarayıcısını açtıktan sonra gizli sekmelere erişebilmek için parmak izi gerektiriyor ve gizliliğinden endişe duyan kullanıcıların güvenliğini bir üst seviyeye çıkarıyor.

GİZLİ MODDA PARMAK İZİ DOĞRULAMASI NASIL AKTİFLEŞTİRİLİR?
Bu özelliği aktif etmek için öncelikle Chrome Ayarları > Gizlilik ve güvenlik > Chrome’dan çıktığınızda Gizli Sekmeleri Kilitle seçeneğinin açılması gerekiyor. Bu adımları izledikten sonra tarayıcıdan çıktığınız an gizli sekmeleriniz kilitleniyor ve yeniden giriş yapmak istediğinizde ise sizden parmak izi doğrulaması isteniyor.

Popüler tarayıcı Google Chrome, kullanıcıların güvenliği için yeni bir adım atıyor. Böylece HTTP sitelerindeki indirmeler engellenecek.

PIN İLE GİRİŞ İMKANI...
Google’ın parmak izi okuma özelliği mevcut olmayan Android telefonları da düşündüğünü belirtelim. Zira bu noktada gizli modu PIN ile de kitleme imkanınız var. Geçtiğimiz yıldan itibaren geliştirme aşamasında bulunan yeni özellik, an itibariyle sınırlı sayıda kullanıcının beğenisine sunuldu. Önümüzdeki dönemlerden itibaren genel kullanıma açılacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar