Google, kullanıcılarını depremden önce uyardı! Peki bunu nasıl yaptı?

Google, kullanıcılarını depremden önce uyardı! Peki bunu nasıl yaptı?
Teknoloji devi Google kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmakla beraber can güvenliğinizi de koruyor. Muğla’nın Fethiye ilçesinde meydana gelen ve Akdeniz illerinden hissedilen depremde Google Deprem Uyarı Sistemi ile bildirim uyarısı gönderdi.

Google’ın Andorid akıllı telefonlarında Deprem Uyarı Sistemi bulunuyor. Sistem, birçok kişinin telefonuna sarsıntıdan birkaç saniye önce bildirim yollayarak uyarıda bulundu. Kullanıcılara giden bildirimin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Peki bu Google Deprem Uyarı Sistemi nasıl çalışıyor? İşte tüm merak edilenler…

 

 

DEPREMDEN BİRKAÇ SANİYE ÖNCE UYARDI!

Shift Delete. Net’te yer alan habere göre, Google’ın Deprem Uyarı Sistemi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde olan depremi saniyeler öncesinde uyarıda bulundu.

Bildirimin yaklaşık 10 ila 15 saniye öncesinden gelmesi Android kullanıcılarının deprem için hazırladı. Sistemin yolladığı uyarı birçok kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

BAZI KULLANICILARIN GÖNDERDİĞİ BİLDİRİM GÖRÜNTÜLERİ

 

 

 

 

 

 

SİSMOMETRE GÖREVİ GÖRÜYOR

Google’ın Android için Deprem Uyarı Sistemi, akıllı telefonun şarja takılı olduğu durumlarda ivmeölçer ile sismometre görevi görüyor. Bu sayede çok kısa bir zaman dilimi için bile olsa öncesinde kullanıcılarını deprem için harekete geçmesini sağlıyor.

Sistemin uyarı bildirimi yollaması için cihazdaki Konum’un açık olması gerekiyor. Çünkü bu sistem, çevredeki herhangi bir sarsıntıyı algılaması için Konum bilgilerinden yararlanıyor.

Google Android için Deprem Uyarı Sistemi’ni aktif etmek için aşağıdaki adımları izlemek yeterli:

*Ayarlar

*Konum

*Gelişmiş

*Deprem Uyarıları

Öte yandan Apple’ın kullanıcıları ise Iphone’da böyle bir özelliğin olmamasından yakınarak, Google’dan beklentiye girdiklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar