Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu Romanya'nın altın günlerini geri getirmek için görev başında

Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu Romanya'nın altın günlerini geri getirmek için görev başında
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2000 yılından beri yalnızca iki kez elemeleri geçebilen ancak grup maçlarına kalamayan Romanya milli takımı, 1998'den bu yana Dünya Kupası'na da katılamadı.

Balkan ekibi bu ay oynanacak Andora ve Belarus maçlarıyla Avrupa 2024 için elemelerinde galibiyet istiyor. Romanya''nın 1994 Dünya Kupası''nda çeyrek finale yükselmesinde büyük rol oynayan ve ülkenin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu kabul edilen Gheorghe Hagi, görev başında.

1994 Dünya Kupası çeyrek finaline giden yolda Kolombiya ile ev sahibi ABD ve Arjantin''i yenip Romanya''ya geri döndüğünde yüz binlerce insan "Başkan Hagi" diye tezahürat yapıyordu. İsveç''e penaltılarda yenilerek daha fazla ilerleyememişti ama ülkenin milli futbol kahramanına olan sevgisi devam ediyor. İki yıl sonraki Romanya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmamasına rağmen halk yine de, elleriyle pusulaya ismini yazarak ona oy verdi. Hagi''ye bazı resmi adaylardan daha fazla oy çıktı.

2001 yılında Galatasaray''da sonlanan 29 yılı aşkın profesyonel futbol kariyeri boyunca, Real Madrid ve Barcelona dahil iyi kulüplerde oynadı. Ülkesini 124 kez temsil etti, 35 golle rekor kırdı. Ona "Karpatların Maradonası" diyorlardı. 1994''te Ballon d''Or''da dördüncü sıradaydı ve Pele 2004''te dünyanın yaşayan en iyi 125 futbolcusu arasına eklendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar