Gelir ve Damga vergilerinde son durum ne? Tüm maaşlı çalışanları ilgilendiriyor

Gelir ve Damga vergilerinde son durum ne? Tüm maaşlı çalışanları ilgilendiriyor
2022 yılı asgari ücret zam oranı açıklandı. Ancak asgari ücrete yüzde 50 oranında artış yapılırken işverenler ve diğer maaşlı çalışanlar ise gelir ve damga vergilerinde son durumun ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, işverenlere asgari ücret konusunda ne kadar destek verildi?

Tüm işveren ve maaşlı çalışanlar, Gelir ve Damga vergisinin ne kadar olacağını, maaşlara bu kalkacağı söylenen vergilerin nasıl yansıyacağını araştırmaya başladı.

En düşük asgari ücret AGİ olmadan 4250 liraya çıkartıldığı beyan edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz” dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI DİĞER ÇALIŞANLARDA NASIL UYGULANACAK?

Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamaya göre asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi kalktığı için burada oluşacak fark aslında tüm maaşlı çalışanlara yansıtılacağı için bu zam haberi tüm çalışanlar için gelmiş oldu.

Asgari ücrete normal şartlarda ciddi bir artış sağlanmış olsa da döviz kurlarının rekor kırması ve bu nedenle de  TL'nin her gün değer kaybetmesi ile yapılan maaş zammı etkisini büyük ölçüde yitirmiş oldu.  

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar