Asgari ücret arttı ama yüzde 50'ye varan zamlar yolda!

Asgari ücret arttı ama yüzde 50'ye varan zamlar yolda!
Türk lirasının değer kaybı sürerken, asgari ücrete yapılan zam açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücreti 4253 TL olarak açıklarken, yılbaşı sonrasında her şeye yüzde 50 oranında zam yapılacağı öngörülüyor.

Dolardaki rekor artışı durmak bilmiyor. Yabancılar Türkiye'ye ucuz alışveriş yapmak için akın ederken, vatandaş ekonomik olarak oldukça zor durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce yaptığı açıklamayla asgari ücretin 4253 TL olduğunu duyurdu. Asgari en düşük olarak 4253 TL olarak açıkladı. Asgari ücrette yapılan artış ile birlikte, her şeye yüzde 50 zam gelmesi bekleniyor. 

Yılbaşından sonra gelecek olan zam oranları korkutuyor. Vatandaşlar ne yiyecek ne de giyecek alacak durumda. Gençler ise karanlık bir distopyada şiddet ve yokluk dolu sadece nefes almak için yaşıyor. 

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya yaptığı açıklamada, döviz kurlarındaki artış nedeniyle "Yılbaşından sonra etiketlere en az ortalamalarda yüzde 50 zam yansıyacak. Bu da enflasyonu tetikleyecek" açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar