Gazeteciden Meral Akşener'i çok kızdıran soru! Ne kadar büyük saygısızlık

Gazeteciden Meral Akşener'i çok kızdıran soru! Ne kadar büyük saygısızlık
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sinan Aygün ile görüşmesine ilişkin iddialara tepki göstererek, "Basın mensuplarımızın iznini almadığım için hepinizden özür dilerim" dedi.

Her ilde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklayan İYİ Parti'de geçtiğimiz günlerde kritik bir görüşme yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in eski ATO Başkanı ve CHP Milletvekili Sinan Aygün, eski TBMM Başkanı ve AKP Milletvekili Cemil Çiçek, eski AKP Milletvekili Abdülkadir Aksu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural bir araya gelmesi siyaset arenasında dikkat çekti.

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın canlı yayında anlattığı görüşmede, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde çıkaracağı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da gündeme geldiği öğrenildi. Yemekte, Akşener’in Aygün’e Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu iddia edildi.

İYİ PARTİ: GİZLİ BİR GÜNDEM YOKTUR

Daha sonra buluşmaya dair açıklama yapan İYİ Parti, paylaştığı bilgi notunda; Akşener'in rahatsızlığı döneminde, Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu'nun Akşener'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve o görüşmede bir araya gelme temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Aygün'ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık konusunun gündeme gelmediği belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi, gizli bir gündemi de yoktur" denildi.

AKŞENER'DEN SİNAN AYGÜN SORUSUNA TEPKİ

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından bugün partisinin grup toplantısı sonrasında konuşan Akşener, gazeteciler tarafından, kendisine sorulan Sinan Aygün, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu ile Togo Kuleleri'nde görüştüğü ilişkin soruya sert bir tepki verdi.

Soruya cevap vermeyeceğini belirten Akşener, "Basın mensuplarımızın iznini almadığım için hepinizden özür dilerim. Bundan sonra görüştüğüm her kişi için 'acaba izin veriyor musunuz?' diye soracağım size. Ne kadar büyük saygısızlık. Büyük saygısızlık. Gizli görüşme yok, bir şey yok." ifadesini kullandı.

"ANKARA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise aynı soru üzerine, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dün bir insanlık suçu yaşandı. Aslında insanlığın bittiği noktadayız. Böylesine bir vahşet yaşanırken, şu anda bununla meşgul olup buna odaklanmamız gerekirken, bir nezaket çerçevesinde gerçekleşmiş bir yemeğin, böyle bir konu haline getirilmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Ortaya atılan adaylıkla ilgili o iddialar tamamen gerçek dışıdır, onun altını çizmek isterim. Ankara ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde olgunlaştığı zaman sizlerle paylaşacağız."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar