Gazeteci Barış Yarkadaş, kendisine gelen son anket sonuçlarını paylaştı: AKP ve Zafer Partisi'nin oy oranı dikkat çekti

Gazeteci Barış Yarkadaş, kendisine gelen son anket sonuçlarını paylaştı: AKP ve Zafer Partisi'nin oy oranı dikkat çekti
Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, kendisine gelen son anket sonuçlarını paylaştı. ''AKP ve MHP'nin anketlerden neden bu kadar korktuğunu daha iyi anladım'' diyen Yarkadaş, ''Araştırma sonuçlarına göre, ‘Bu pazar seçim olsa…’ kararsızlar da dağıtıldığında, iktidar partisi AKP 29.3, ana muhalefet partisi CHP ise 27.9 oranında bir oy oranına ulaşıyor'' dedi.

ÜNLÜ GAZETECİ KENDİSİNE GELEN BOMBA ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞTI!

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesinde anket sonuçları gelmeye devam ediyor. AKP ve MHP cephesinden gelen ''anketler yanıltıcı'' mesajlarını bugünkü köşesine taşıyan Barış Yarkadaş, kendisine gelen son anketi, ''''Mayıs ayının son günlerinde sonuçlanan ve sadece bu köşede okuyacağınız bir araştırmanın sonuçlarını paylaşayım'''' diyerek okurları ile paylaştı.

AKP VE CHP ARASINDAKİ FARK KAPANDI

Araştırmacı Semih Turan ve arkadaşlarının yaptığı anketi paylaşan Yarkadaş, AKP ile CHP arasındaki farkın kapanmasına dikkat çekerek, ''''Semih Turan ve arkadaşları, araştırmalarında iki ayrı seçime ilişkin tercihleri de sormuşlar. Bunlardan biri, milletvekilliği seçimleri. Araştırma sonuçlarına göre, ‘Bu pazar seçim olsa…’ kararsızlar da dağıtıldığında, iktidar partisi AKP 29.3, ana muhalefet partisi CHP ise 27.9 oranında bir oy oranına ulaşıyor'''' dedi.

AKP''NİN GÖÇMEN POLİTİKASI HALKTAN DESTEK ALAMADI

AKP''nin ''''Kim ne derse desin biz mültecileri göndermeyeceğiz'''' yönündeki açıklamalarının toplumda destek bulmadığını belirten Yarkadaş, şunları söyledi:

Aynı araştırmada, “AKP’nin göçmenleri geri göndermeme politikasını destekliyor musunuz?” sorusunun yanıtı da veriliyor. Araştırmaya göre, seçmenin yüzde 77.6’sı “Bu politikayı desteklemiyorum’’ diyor. Destekleyenler ise yüzde 15 civarında kalıyor. Seçmenin yüzde 66’sı ise CHP’nin göçmenlerin geri gönderilmesine yönelik politikalarını doğru bulduğunu ifade ediyor.

ZAFER PARTİSİ''NİN OY ORANI DİKKAT ÇEKTİ

Araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuç ise Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığı’nı üstlendiği Zafer Partisi’ne ait… Göçmen karşıtı politikaların bayraktarı Zafer Partisi’nin 4.1’e yükseldiği görülüyor.

SON TABLO

Motto ve Bulgu’ya göre, diğer partiler ise şu oy oranına sahip:

İYİ Parti: 15.3

Saadet: 0.1

Deva: 2.0

Gelecek: 0.6

Demokrat Parti: 0.3

MHP: 6.8

BBP: 0.2

HDP: 10.0

Yeniden Refah Partisi: 1.9

Diğerleri… (9 parti) 1.5

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar