Son dakika... MEB'den flaş açıklama: Atama sayısı belli oldu

Son dakika... MEB'den flaş açıklama: Atama sayısı belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada uzun süredir beklenen öğretmen atamalarına ilişkin ertelendiğini açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaşıldığını kaydetti.

Başvuru takvimi 20 Mayıs'ta açıklanacak. Tekin, personel genel müdürlüğünün takvimi açıklayacağını belirtti.

Tekin'in açıklamaları şöyle:

Pandemiyle başladığımız dönemde ekonomik daraldı. 6 Şubat depremleri de ekonomide daraldığımız bir dönemdi. Üstüne 2 seçim yaşadık. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. Hayırlı olsun. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yürütüyoruz. 5 branşta atama yapılacak. Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce.

Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968 böyle devam ediyor.

YÜZDE 50 KPSS, YÜZDE 50 MÜLAKAT PUANI

Aldığımız tedbirler çerçevesinde hakkının gelmediği bir süreç yaşanacak. Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat puanı ile olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar