Sosyal medya kanunu hakkında flaş iddia: Seçim gecesi gelecek tepkiler nedeniyle Twitter kapanabilir

Sosyal medya kanunu hakkında flaş iddia: Seçim gecesi gelecek tepkiler nedeniyle Twitter kapanabilir
AKP ve MHP'nin hazırlığını yaptığı ve 'Sosyal Medya Yasası' olarak da bilinen sansür hazırlığı hakkında flaş bir iddia gündeme geldi. Enflasyon, ekonomi ve seçimler hakkında sosyal medyada yapılacak yorumların önüne geçilmek istendiğini belirten Hukukçu Kemal Altıparmak, verdiği örneklerle söz konusu yasanın nelere yol açabileceğini açıkladı.

SOSYAL MEDYA KANUNU'NDA KRİTİK DETAY! SEÇİM GECESİ TWİTTER KAPANABİLİR

2023 yapılması planlanan seçimler öncesinde hemen her ankette kaybeden Cumhur İttifakı, sosyal medyaya sınırlama getirmek için çalışmalara devam ediyor. Bu doğrultuda bir yılı aşkın süredir ''Soysal Medya Yasası'' üzerine çalışmalar yapan hükümet artık son aşamaya geldi.

Konu hakkında kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Hukukçu Kemal Altıparmak ise hükümetin bu düzenleme ile aslında ne elde etmek istediğini ortaya koydu.

Altıparmak, bahsedilen düzenleme ile enflasyonun gerçek değerini dile getirmek ve seçimlerde olabilecek yolsuzluklara dikkat çekmenin suç kapsamında sayılabileceğine dikkat çekti.

Hukukçu Kemal Altıparmak''ın açıklamaları şöyle:

Yeni sosyal medya düzenlemesinin ne getirdiği tam anlaşıldı mı emin değilim. Bir örnekle açıklamak iyi olabilir. Yasa geçtiğinde enflasyon %100 demek suç olabilir. Dahası eğer bunu anonim hesabınızdan derseniz Twitter sizin bilgilerinizi Savcılığa bildirmek zorunda.

Bir başka örnek vereyim. Anonim hesaptan kolluğun şiddet kullandığına dair bir bilgi paylaştınız. Savcılık bunun yalan haber olduğuna karar verirse, Twitter''ın ulusal temsilcisine bu kişinin kimlik bilgilerini bildir diyecek. Twitter bildirmezse Twitter''a erişim engellenecek.

Aynısı seçimler sırasında da gerçekleşebilir. Seçimde yolsuzluk olduğunu söylediniz diyelim. Savcı da bunun yalan haber olduğuna karar verdi. Ve Twitter talep edilen bilgileri vermedi. Seçim günü en çok 4 saat içinde Twitter engellenebilir.

Ne sosyal medyada ne de muhalefet tarafında bu gelenin ne kadar vahim olabileceğinin görülmediğini düşünüyorum. Gerçekten bugüne kadar yapılan tüm düzenlemelerden daha vahim bir şey yoldaki.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar