Son dakika İsrail ordusundan Refah’a kara saldırısı

Son dakika İsrail ordusundan Refah’a kara saldırısı
Dün gece Refah’a hava saldırısı başlatan İsrail ordusu Refah’a bugün de kara saldırı başlattı.

Dün geceden itibaren Refah'ın sınırlı bölgesinde faaliyet göstermeye başlayan İsrail Savunma Kuvvetleri şimdi de kara saldırısına başladı.

Fotoğraf: AA

Refah'ın doğusunda aktif varlıklarını duyurulan İsrail ordusunun Mısır sınırındaki Refah sınır kapısının Gazze kısmının operasyonel kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. Ayrıca Kerem Şalom Sınır Kapısı'nın güvenlik nedeniyle kapatıldığı güvenlik durumu izin verdiğinde yeniden açılacağı belirtildi.

İsrail ordusu Refah'a kara saldırısı başlattı

IDF'nin Refah'a girişi ve sınır kapısının ele geçirilmesi, Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen ateşkes önerilerini onaylamasının ardından gerçekleşti.

50'DEN FAZLA HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, gecenin başlangıcından bu yana Refah'taki çeşitli hedeflere 50'den fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Refah'a saldırı hazırlığı! İsrail ordusu bazı mahalleleri boşaltmaya başladı

ATEŞKES TEKLİFİ

Hamas'ın dün akşam arabulucular tarafından sunulan ateşkes teklifinin kabul edildiğini açıkladı. Hamas lideri Haniye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul edeceğini iletti. İsrail ordusunun radyosu ise bu açıklamanın ardından Refah'a karadan saldırı hazırlıklarının "planlandığı gibi devam ettiğini" duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Savaş kabinesi, İsrail'in Refah'taki operasyonuna devam kararı aldı. Hamas'ın kabul ettiği teklifler İsrail'in ilgisini karşılamaya uzak olsa da İsrail müzakereleri için heyet gönderecek" talebinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar