İlk hamle Özel’den gelmişti simdi sıra İmamoğlu’nda! Siyaset kulisleri bu haberle çalkalanıyor

İlk hamle Özel’den gelmişti simdi sıra İmamoğlu’nda! Siyaset kulisleri bu haberle çalkalanıyor
Erdoğan ve Özel görüşmesinin ardından ‘siyasette yumuşama dönemi’ değerlendirmelerinin yapıldığı son günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bu anlamda bir adım atacağı iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep edebileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, TV100’de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyareti sonrası siyasi atmosferde yaşanan yumuşama havasını değerlendirdi.

saban.jpg

Programda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çevresiyle yaptığı görüşmeleri aktaran Sevinç, Özel-Erdoğan görüşmesinin ardından İmamoğlu'nun rahatsızlık duymadığını, aksine memnuniyetini dile getirdiğini belirtti.

Sevinç, "Hatta Ekrem İmamoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etme ihtimali bulunuyor" iddiasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

31 Mart yerel seçimlerinde, 47 yıl sonra CHP birinci parti olarak zirveye çıkarken, AKP ise 22 yıllık siyasi kariyerinde ilk kez ikinci sıraya geriledi. Seçim sonuçlarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebinde bulundu. Erdoğan, Özel'in kamuoyuna yansıyan bu talebine "kapım açık" şeklinde yanıt verdi.

aa-20240423-34356897-34356889-tbmmde-23-nisan-resepsiyonu.jpg

İlk temas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un düzenlediği resepsiyonda gerçekleşti.

aa-20240502-34442691-34442687-turkish-president-recep-tayyip-erdogan.jpg

Çay sohbeti sırasında randevulaşan ikili, daha detaylı bir görüşme için anlaştılar. AKP ve CHP liderleri, 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldiler. Bu tarihi zirvede, Erdoğan'ın CHP'nin desteğini beklediği, Özel'in ise "anayasaya tam sadakat" şerhi düştüğü yeni anayasa dahil olmak üzere birçok konuyu görüştüler. Görüşme, siyasette "yumuşama" iklimi oluşturduğu yönünde değerlendirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar